lauantai 27. helmikuuta 2016

Lasipurkit.

Pikkuhiljaa meille on rantautunut lasipurkkeja. Sellaisia monilitraisia. Missä on mukava säilyttää asioita. Niistä lasipurkeista löytyy kuitenkin tosi vähän netistä tietoa. Parhaan tietopaketin löysin täältä, klik!. Minä en tähän nyt tähän hätään alkanut teille tietopakettia näistä purkeista luoda. Tiedän vain, että näitä Riihimäen/Karhulan lasipurkkeja on kirppareilla ja joku väittää löytäneensä näitä myös dyykkaamalla roskiksia. Mene ja tiedä, minä kun en paljon dyykkaile eikä tuo dyykkaileva mieheni oli (ainakaan vielä) mitään lasipurkkia kotiin roudannut. Onneksi se ei muutenkaan juurikaan sieltä mitään tuo, mutta on se joskus itselleen aarteita löytänyt. Mm. Iittalan Ultima Thule sarjan pienen lasikipon.

Otin kuitenkin kuvat näistä meidän lähes jokapäiväisessä käytössä olevista purkeista ja näette samalla mitä ne sisältää.

Ensin pienin lasipurkkini, kyljessä on:
pörröinen KARHU(kuva)
(lukee:) KEITTIÖTÖLKKI
2l

Kansi on tuollainen muovinen vähän kuin tiiviste, missä lukee: RIIHIMÄKI.
2l lasipurkki sisältää pussinsulkijoita.


Tässä lasipurkissa on kyljessä:
ei pörröinen vaan enemmänkin sileäkarvainen KARHU (kuva)
(lukee:) KEITTIÖTÖLKKI

Kansi on metallinen ja kulunut mutta ei kuitenkaan 
ruosteessa oleva KARHULA kansi.

Purkki sisältää muovisia muumifiguureita, joita meidän perheessä käytetään paljon lautapeleissä, jos haluaa jonkun hahmon nappulansa sijaan.


Ja vasta purkin pohjassa on merkki 3l 
(joka valitettavasti näkyy tosi huonosti).


Seuraavassa purkissa näkyy tosi huonosti kyljen kuviointi. Mutta läheltä kun katsoo ja käsin sitä hipelöi niin siinä on toisella puolella lukee
ILVESTÖLKKI
5l


Ja toisella puolella on 
ILVES (kuva) ja 
(lukee:) RIIHIMÄKI


Tässä lasipurkissa on kiva säilyttää keittiössä tarpeellisia kauhoja ja lastoja, jotka ovat päivittäin käytössä.


Isoimmassa purkissani ei ole kyljessä tai pohjassa mitään kuvaa tai tekstiä. Siinä on kuitenkin RIIHIMÄEN ilves kansi ja sen vetoisuus on 10l. Tämän joskus testasimme veden kanssa. Purkki on sen verran painava ja kookas, että sinne menee mukavasti lankoja! 


Viimeisenä 3l:n lasitölkki, jossa ei myöskään ole kuvaa tai tekstiä. Laitoin sinne tuikkuja, joita yritän nyt polttaa viimeisetkin pois kaapista tilaa viemästä. Ostan sitten syksyllä taas uusia! Ei enää paljon, kun tuikut on poltettu :)


Vertailun vuoksi laitoin molemmat 3l purkit vierekkäin. Vasempi on selvästi leveämpi ja matalampi kun taas oikea on korkeampi ja kapeampi.Siinäpä ne! 1l purkki olisi mukava vielä löytää.. Näitä on kirppiksillä välillä pilvin pimein, mutta kannattaa tutkia vähän hintoja ensin ennen ostopäätöstä. Pienistäkin pyydetään 10-30e, isommista sitten enemmän. Ostopäätökseen kannattaa vaikuttaa millainen on lasipurkin kansi vai onko sitä ollenkaan. Ruosteiset jättäkää niille sijoilleen, mutta muuten hyväkuntoiset voi ostaa. Pelkkiä purkkeja on enemmän myynnissä, kuin pelkkiä kansia. Lasipurkki hyvällä kannella on hyvinkin muutaman kympin arvoinen!

1 kommentti:

Harmaahapsi kirjoitti...

Kiitos ideoista! Minä kerään näitä lasipurkkeja ja etsin nykyään eri värisiä. Minulla purkeissa toistaiseksi vain tuikkuja ja kruunukynttilöitä. Esikoisen rippijuhlissa tarjoilupöytään laitoin ruokailuvälineet lasipurkkeihin.