sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Design Minna L. Immonen, talvisesonki 2010.

Kuten tiedätte, ihastuin viime syksynä Minna L. Immosen Arabialle vuosia takaperin suunnittelemiin mukeihin, kulhoihin ja purkkeihin. Niitä olenkin metsästänyt kirpputoreilta - sekä paikalliselta facebookin että ihan livekirpputorien kautta. Katson myös aktiivisesti tori.fi:stä Immosen tuotteita, mutta oikeastaan ostan vain noudolla. Liikkeellä on ties millaista myyjää ja ostajaakin, että olen katsonut parhaakseni ostaa ihan kasvotusten niin saa siinä vielä ennen lopullista ostopäätöstä tarkastaa tuotteen kunnon.

Perjantai-iltana katsoin torista, että joku myi Immosen talvisesonkipurkkia vuodelta 2010 hintaan 21€. Otin myyjään yhteyttä ja selvisi, että hänellä oli purkkeja kaksi, molemmat aikanaan lahjaksi saatuja ja kaapissa säilytettyjä. Sovimme treffit lauantaiksi ja minähän ostin molemmat!


Kuvassa on kaksi tismalleen samanlaista keittiöpurkkia, jotka on kuvattu molemmin puolin jolloin sain kuvaan sekä lumiukon että lumiakan. Purkkeja EI ole kahta erilaista (lumiukkoa ja lumiakkaa) vaan ukko ja akka ovat sulassa sovussa keskenään samassa purkissa.

Lumiukko keittiöpurkki

Suunnittelija: Minna L. Immonen
Valmistaja: Arabia
Valmistusmaa: Suomi (made in Finland)
Tuotantovuosi: 2010
Vetoisuus: 1,2l
Koko: korkeus n.14,5cm ja halkaisija n. 12,5cm
Paino: ilman kantta n. 820g  ja kannella n.1070g
Muuta: puinen kansi tiivisteellä
Valmistus: lopetettu
Maksettu: 21€/kpl (ostettu yksityiseltä myyjältä)


Samaan lumiukko-sarjaan kuuluu vielä lumiukko ja -akka mukit sekä puurokulhot. Olen niitä silloin tällöin kirpputoreilla nähnyt ja ostanutkin, mutta silloin en itselleni näitä vielä kerännyt. Nyt kun kerään, niin arvannet varmasti kuinka nämä ovat kiven alla löytää. Tietäisi vaan minkä kiven! :)

On minulla silti yksi lumiakkamuki:


Lumiakkamuki

Design: Minna L. Immonen
Valmistaja: Arabia
Valmistusmaa: Suomi (made in Finland)
Tuotantovuosi: 2010
Astiasarja: Teema (design: Kaj Frank)
Vetoisuus: 0,3l
Koko: korkeus 8cm ja halkaisija 8cm
Paino: n. 250g
Tuotanto: lopetettu
Maksettu: 10€ (ostettu yksityiseltä myyjältä)
Muuta: ei tarraa

En minä kuitenkaan näitä molempia purkkeja itselläni pidä, toinen menee kälylleni joka pitää Immosen astioista vähintään yhtä paljon kuin minäkin <3

Lue edelliset postaukset Design Minna L. Immonen - sarjastani:

Ei kommentteja: