perjantai 19. helmikuuta 2016

Uuniperunat katkarapuhöysteellä.



Jaan teille meidän oman reseptin herkulliseen ruokaan:
uuniperunoita katkaravuilla

Ota katkaravut sulamaan paketin ohjeen mukaan.

Kääri uniperunat (rosamunda tms.) folioon ja laita uuniin 225 asteeseen 30min. Pudota sitten lämpö 200 asteeseen ja anna perunan koosta riippuen kypsyä siellä vielä 30-60min. 

Tee höyste. 

Tarvitset:
Suolakurkkuja 1-2kpl
Punasipulia 1 iso tai 2 pientä
Kermaviilin 200g
Smetanan n.150g
Fetaa n.100g

Pilko suolakurkut, sipuli ja feta pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää sinne kermaviili ja smetana. Sekoita. Anna maustua vähän aikaa jääkaapissa.

Kun perunat ovat valmiit, avaa ne varovasti foliosta, laita höystettä perunoiden päälle ja lopuksi katkaravut. Itse kaipaan hieman suolaa perunoiden päälle ennen höystettä, mutta se on makuasia se. Vòila! 

Ps. jos höystettä jää, se kannattaa syödä illalla ruisleivän, palttoonnappien tai ruissipsien päällä!

Ei kommentteja: