tiistai 9. helmikuuta 2016

Laskiaistiistai.

Laskiaispulla hillolla vai mantelimassalla?

Ikuisuuskysymys, johon on selvästi omat kannattajansa. Se on joko tai, harvoin kukaan kummastakin piittaisi yhtä paljon.. Käsittääkseni suomalaiset suosivat enemmän hillolla kun taas ruotsalaiset mantelimassalla. Minä taas lähes tulkoon inhoan hilloja. Siksipä olenkin aina ottanut laskiaispullan mantelimassalla vaikkakin olen myös sen kaapinut puolikkaasta pullasta pois, koska ei sekään ole ollut suurinta herkkua. Kunnes eilen rakastuin. Tein itse mantelimassaa ja voi pojat kun se oli parempaa kuin kaupasta ostettu! Ostin kyllä kaupastakin mantelimassaa, mutta kotona huomasin, että se sisältää pähkinöitä ja koska koululainen on pähkinöille allerginen, päätin googletella. Lopputuloksena aivan järkyttävän hyvää mantelimassaa - ja se kaupan oma jäi suosiolla kaappiin.

Tällä ohjeella tein:

100g kuorittuja manteleita
n.70g tavallista sokeria (vähempikin kyllä riittää!)
n.10rkl kermaa

Ensin jauha mantelit jauhoksi, lisää sitten sokeri. Sen jälkeen lisää rkl kerrallaan kermaa, joka notkistaa jauhoseoksen. Oman mielen mukaan saa kermaa lisäillä, sen verran kuitenkin, että massasta tulee helposti levitettävää - ajattelitpa sitten levittää sitä veitsellä tai käyttää tyllaa. Hetkeksi jääkaappiin tai suoraan pullaan. Valmista!




Minä kun en osaa pullaa leipoa käytin Pirkan pakastevehnäpullia. Tein niistä vain kristallipullia eli uunista tuoreena voitelin pullat voisulalla ja kastoin ne sokeri-vaniljasokeriin. Nams!


2 kommenttia:

Harmaahapsi kirjoitti...

Ehdottomasti hillolla! Tosin meidän pullista jätetään välillä hillokin pois kun tämä nti Tättähäärä ei syö hilloa. Tai tehdään osa hillolla ja osa pelkällä kermavaahdolla. Tosin tänä laskiaisena äiti laiska ja meillä ei syödä laskiaispullia.

Anonyymi kirjoitti...

Äiti saa olla laiska, kyllä lapset (ja aikuisetkin) saavat ihan tarpeeksi sokeria ja herkkuja sitten jonain toisena päivänä. Koska mikäs pelastaisi arjen harmautta paremmin, kuin pieni herkku- tai hemmotteluhetki sitten ihan tavallisena arkipäivänä :) t.arjenkaunisnainen