torstai 28. tammikuuta 2016

Uusi vitriini.

Olemme monta kertaa puhuneet ja haaveilleetkin vitriinistä. Emme kuitenkaan ole halunneet ostaa mitään isoa ja massiivista tähän kämppään ja sellainen pienempi vitriini on ollut haaveissa. Sellainen, joka helposti muuntautuu pieneksi kirjahyllyksi, lasivitriiniksi tai vaikka tytöille legorakennelmille. Sitten se löytyi kun sitä vähiten odotti!

Silmiini osui paikalliselta facebookin kirpparilta vanha pieni vitriini. Vitriinissä ei ollut jalkoja ja se oli sellainen tummuneen kirsikan värinen. Neuvottelin hinnan kohdilleen ja illemmalla mies lähti hakemaan vitriiniä. Monta mutkaa oli matkassa, mm. myyjä kertoi vitriinin olevan puuta (ei lastulevyä mitä se olikin) eikä sen koon ilmoittaminenkaan ollut ihan hanskassa.. Kotiin mies kantoi siis lastulevyisen vähän isomman vitriinin kuin mitä ilmoituksessa oli.


Eihän se kaunis ollut ja vähän harmittelin, kuinka mies tuollaisen kotiin sitten kantoi. Eihän se ollutkaan puuta vaan sellaista vanhempaa lastulevyä ja kokokin oli väärä. Suunnittelemani paikka vitriinille piti muuttaa ja miettiä vähän uudestaan.

Mieheni on kuitenkin äärimmäisen kätevä käsistään ja hän ahkeroi monta iltaa hioen, korjaten ja maalaten ja tällainen oli tulos:



T lisäsi Ikeasta joskus aikoinaan ostamani irtojalat ja uudet vetimet.




Eikö olekin ihana! Mittoja tällä pienellä vitriinillä on k 133cm, l 89cm ja s 37cm. Juuri passeli siis meille! Monta iltaa olen pohtinut ja vaihtanut ja siirrellyt ja pohtinut että mitä sinne sitten oikein laittaa. Kirjoja olisi ollut enemmän kuin yhdelle hyllylle, mutta en halunnut tuosta pelkkää vitriiniä kirjoille. En halunnut muumeja esille. Lopulta päädyin Essencen viinilaseihin, Kastehelmen jälkiruoka-astioihin, Minna Immosen Arabialle piirtämiin astioihin sekä lasten kirjoihin. Vitriinin lisäksi siellä sisällä on kaksi lamppua, jotka saa halutessaan päälle. Alempaa emme ole käyttäneet, mutta ylempi on useinkin päällä. Pieni valo luo sopivan valaistuksen iltaisin, koska se valaisee pääasiassa vitriiniä eikä kohdista valoa suoranaisesti mihinkään.

Onni on oma mies joka toteuttaa pienetkin haaveet!

3 kommenttia:

Harmaahapsi kirjoitti...

Vitriinistä tuli todella kaunis! On todella onni että on tuollainen mies joka taikoo rumasta kaunista. Minä ostin syksyllä maalipurkin ja haaveena olisi taikoa meidän mäntyisistä lipastoista vähän nätimpiä mutta enpä ole vielä purkkia avannut. Ei löydy koskaan sellaista hetkeä että voisi rauhassa maalaamiseen keskittyä. Ja yöllä haluan nukkua, en maalata.

Annika kirjoitti...

Tääl mä taas yövuoros stalkkailen ja lueskelen blogia!

Tosta tuli kyllä niiiin mieletön ja uskomaton muodonmuutos.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Mekin ollaan oltu todella tyytyväisiä vitriiniin, ihan sydän pakahtuu kun omassa kodissa on tällainen mies, joka toteuttaa mun visiot. Seuraava projekti onkin sitten pieni lipasto, jonka extempore ostin ja jonka saa hioa ja maalata sopivan väriseksi vitriinin viereen :) Projektit ei siis koskaan lopu kesken tässä huushollissa :D t.arjenkaunisnainen