perjantai 29. tammikuuta 2016

Pisteiden kerääminen sekä herkkujälkkäri.

Meillä tytöt alkoivat kerätä viikko takaperin pisteitä. Pisteitä saa kun on reipas ja huolellinen. Kun pisteitä tulee viikossa tarpeeksi, saa jonkun herkkujälkkärin tai jos on extra reipas tai huolellinen ja auttaa kotitöissä, saa pienen palkinnonkin. Viikon lopuksi omat pisteet kaadetaan yhteiseen purkkiin. Kun iso purkki on täynnä, odottaa molempia tyttöjä isot lahjapalkinnot. Miksi, saatat kysyä.

Siksi, että meidän tokaluokkalaiselta puuttuu päivittäin joku asia koulusta tai kotoa. Tavarat on aina hyrskyn myrskyn. Siksi, että päiväkotilaisen maailma järkkyy, jos hänen vaatteet eivät ole saumoilleen suorassa. Hän rähjää ja riitelee. Siksi, että haluamme tukea molempia tyttöjä heidän omissa päivittäisissä haasteissaan onnistumaan ja oppimaan! Lahjonta, uhkailu, kiristys ja katteettomat lupaukset eikö vain? :)

Meillä on siis käytössä tämä pisteiden kerääminen. Me teimme pistetaulukon molemmille omista haasteista (mm.repun pakkaaminen ja purkaminen, tavaroista huolehtiminen tai reipas pukeminen) ja he voivat ansaita pisteitä toimimalla huolellisesti tai reippaasti. Listasimme myös ne kohdat päivästä, jolloin pisteitä voi ansaita esim.koulupäivät ja läksyt tai ulos lähteminen ja sieltä kotiin tuleminen. Emme me heitä pisteytä koko ajan, mutta aina kun on tarve olla ja oppia olemaan huolellinen tai reipas. Lisäksi he saavat itse arvioida omaa suoritustaan kun puhumme asioista siinä hetkessä tai jälkeenpäin, että miten meni noin niin kuin omasta mielestä :)

Pisteitä saa myös esim.tiskikoneen täyttämisesta tai tyhjäämisestä tai pyykkien lajittelusta. Omien leikkien tai yhteisen huoneen siivoamisesta ei tule pisteitä. Myös oma-aloitteisesta positiivisesta toiminnasta tai käytöksestä tulee pisteitä. Haluamme näin rohkaista tyttöjä tekemään enemmän hyvää ja auttamaan arjessa.


Pisteinä käytämme PLUS PLUS mini rakennuspalikoita klik! joita toimme Tanskasta tuliaisena ja viime viikolla ostimme ison jättipakkauksen keskustan BR:stä, joka valitettavasti sulkee ovensa tämän viikon lopussa :( Erityisesti isompi ihastui näihin jo lähes kaksi vuotta sitten ja onkin usein harmitellut, kun niitä on niin vähän. Nyt niitä on tulossa lisää, koska heti kun tämä pisteprojekti saadaan päätökseen, niin kerätyt palikat tulevat ehdottomasti leikkeihin!

Tällä viikolla tytöt ovat keränneet omat purkkinsa puolilleen ja siitä on luvassa herkkujälkkäri. Minä opin eilen katsoessani Master Chef Australiaa helpon suklaamousseohjeen ja teinkin meille suklaamoussejälkkärit.

Tarvitset vain kermaa ja suklaata. Mikä tahansa suklaa käy!

6dl kermaa
350g suklaata

Kuumenna kerma kattilassa, ÄLÄ KEITÄ.
Pilko suklaa kulhoon.
Lisää suklaan joukkoon kuumennettu kerma.
Sekoita.
Laita jääkaappiin jäähtymään.
Kun suklaakermaseos on jäähtynyt ja hieman paksuuntunut, voit vispata sen vaahdoksi.
Laita mousse välittömästi tarjoiluastiaan, koska siitä tulee nopeasti kovaa moussea.

Itse en kehdannut ottaa kuvaa, kun siinä jonkun aikaa pohdin miten moussen laitan kulhoon ja kun vihdoin päätin pursottaa sen tyllalla, niin mousse olikin jo niin kovettunut, että se ei enää ollut erityisen kaunista katsottavaa. Hyvää se silti oli!

Ei kommentteja: