lauantai 23. tammikuuta 2016

Kinuski-popcorn-juustokakku


Löysin tällaisen ohjeen herkulliseen - ja suolaiseen - juustokakkuun. Pitihän sitä kokeilla ja sitä maisteltiin tänään tyttöjen kanssa brunssilla. Meillä kun on tapana syödä viikonloppuisin ainakin toisena aamuna pitkä brunssi ja kakku kuuluu asiaan ainakin jossain muodossa. Tämä juustokakku oli suolainen, helppo tehdä ja ehdottomasti kokeilun arvoinen!

Tarvitset:

22-24cm irtopohjavuoka
leivinpaperia

150-200g digestivekeksejä
50-75g sulatettua voita
4 liivatelehteä
165g kinuskikarkkeja
4dl kerma
65g valkosuklaata
400g tuorejuustoa
1,25dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
popcorneja

Ensin tee pohja. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita myös suikaleet leivinpaperia reunoille, voitele voilla reunat niin että leivinpaperi tarttuu paremmin. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä ne. Taputtele irtopohjavuokaan ja laita se jääkaappiin odottamaan, että teet täytteen.

Laita 4 liivatelehteä jääkylmään veteen likoamaan.

Sulata kattilassa 165g kinuskikarkkeja (minä käytin Tsinuskikarkkeja, jotka olivat melko suolaisia, mutta esim. Omarit käyvät varmasti myös) ja 1dl kermaa. ÄLÄ KEITÄ, vaan sekoita miedolla lämmöllä niin että kerma ja kinuskikarkit sekoittuvat juoksevaksi ja tasaiseksi seokseksi. Siirrä pois levyltä jäähtymään kun on valmista.

Sulata 65g valkosuklaata mikrossa. Tarkkaile, että valkosuklaa ei pala eli mikrota n.5s kerrallaan ja sekoita. Toista niin kauan kunnes valkosuklaa on sulanut. Jätä jäähtymään.

Vatkaa 3dl kermaa vaahdoksi.

Laita 400g tuorejuustoa + 1,25dl tomusokeria + 2tl vaniljasokeria kulhoon ja sekoita ne pehmeäksi massaksi.

Yhdistä kerma + tuorejuustoseos + 2/3 kinuskiseoksesta + valkosuklaa yhteen. Vatkaa varoen tasaiseksi massaksi. Jätä 1/3 kinuskiseosta jäähtymään. Laita seos jääkaappiin mikron kestävässä rasiassa.

Lopuksi purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne 0,5dl kiehuvaan veteen. Lisää sitten liivatevesi ohuena nauhana kerma-juustomassaan koko ajan vatkaten.

Tässä vaiheessa kannattaa maistaa kakkuseosta, että tietää onko seos enemmän suolaista vai makeaa poppareita varten...

Laita valmis kakkuseos keksipohjan päälle ja sekoita tasaiseksi. Sitten vaan kakku jääkaappiin ainakin 4h tai mielellään yön yli.

Kun kakku on hyytynyt yön yli, tee poppareita. Minä tein perinteisiä kattilapoppareita ja suolasin niitä ihan vähän, koska tsinuskikarkit olivat melkoisen suolaisia... Popparit vaan kakun päälle miten haluaa ne asetella ja sulata rasiassa ollut kinuskiseos mikrossa ja levitä poppareiden päälle. Kinuskiseosta ei tarvitse kauaa mikrottaa, ihan jo 10s oli taas juoksevaa.
Makutuomio: kakku oli äärimmäisen pehmeää. Suolaista, johtuen ehkä kinuskivalinnastani mutta kuitenkin juustokakkumaista. Popparit hauskoja tuossa päällä, niistä kun voi tehdä vaikka millaisen keon kakun päälle, kunhan muistaa laittaa väliin kinuskiseosta pitämään niitä paikkoillaan. Ehdottomasti kokeilkaa ihmiset hyvät, jos ei popparit kiinnosta niin kinuskijuustokakkuna. Voisihan tuohon yhdistää vaikka vadelma/puolukka/karpalo hyytelön päälle... 

Nyt pulkkailemaan!

Ei kommentteja: