maanantai 9. marraskuuta 2015

DIY Tetran muotoinen hernepussi

Paljastan teille nyt yhden tyttöjen joululahjasta minkä tein (klik!) nimittäin hernepussit. Miksi hernepussit? Työssäni olen oppinut, että lapset tykkäävät tosi paljonkin niinkin yksinkertaisesta välineestä, kuin hernepussista. Niitä voi heitellä (ainakin hieman turvallisemmin kuin palloa sisätiloissa), ottaa kiinni, piilottaa, laskea niitä, keksiä erilaisia tapoja kuljettaa niitä tai lajitella niitä. Niitä voi tehdä erikokoisia tai -muotoisia, niillä voi hahmottaa muotoja ja kokoja. Minä tein tetran muotoisia. Miten, tässä ohje ole hyvä!

Mittasin kankaasta 12x24cm.


Taitoin kankaan kahtia väärinpäin ja ompelin molemmat sivut. Käytin sekä saumuria että tavallista ompelukonetta. Muista päätellä jos ompelet ompelukoneella!


Käännä työ


Kuivatut herneet sisään. Näihin tetroihin laitoin 120g herneitä, hiukan pienempiin laitoin 90g. 


Käännä kangas sisäänpäin ja nuppineuloitaOmpele reunat. Älä käytä tässä kohdin saumuria :)


Päättele langanpätkät ja tältä näyttää valmis hernetetraTein myös hieman pienemmän tetran mittailematta, näihin tuli 90g herneitä.


Ja lopuksi ylivalottunut kuva valmiista joukosta:


Helppoa! Tämä on aika iisi ommella ja tulee varmasti kovaan käyttöön. Ihan näen mielessäni jo, mitä pienet ihmiset näistä keksivät, kun saavat ne käsiinsä. Ajattelin vielä ommella näille pussukan, mutta ehkä helpompi ostaa sellainen smart storen pieni laatikko. Se on helpompi paketoidakin joulua varten :) 
Iloisia ompeluhetkiä!

ps. voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik! Muista myös merkitä ruksi Arjenkaunisnainen FB-sivun etusivin tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, niin näet kaikki blogin päivitykset heti omassa uutisvirrassasi. Jos tykkääjiä tulee seuraavaan merkkipaaluun eli 100 saakka, pistän pystyyn arvonnan!

pps. arjenkaunisnainen on myös Instagramissa, päivitän sinne kuvia omalta tililtäni, klik! (reeamariia)

Ei kommentteja: