torstai 12. marraskuuta 2015

Onnelin ja Annelin talviLähes kuukausi sitten kävimme kahdestaan nuoremman tytön kanssa päivällä leffassa. Hain neidin päiväkodista lounaan jälkeen ja välipalan jälkeen kävelimme muutaman pari sata metriä läheiseen elokuvateatteriin. 
Onnelin ja Annelin talvi on aivan i h a n a elokuva! 
Se on niin hyväntuulinen ja voi mahdoton kuinka kauniita asioita se pitää sisällään. Leffa on pullollaan pieniä yksityiskohtia, mitkä haluaisi heti omaan kotiinsa. Iskin silmäni leffassa käytettyihin tonttulakkeihin, pitänee yrittää selvittää miten sellaiset tehtäisiin :)

Onnelin ja Annelin talvi on jatkoa viime vuoden tammikuussa tulleelle Onneli ja Anneli-elokuvalle. Siinä kaksi ekaluokkalaista löytävät kadulta kirjekuoren, joka on täynnä rahaa. He ostavat rahoilla oman talon salaperäiseltä Rouva Ruusupuulta ja tutustuvat erikoisiin naapureihinsa Tingelstiinaan ja Tangelstiinaan. Onnelin ja Annelin talvi on jatkoa tälle ensimmäiselle ja perustuu Marjatta Kurenniemen kirjaan Onnelin ja Annelin talo (1966)

Onnelin ja Annelin talvi (sekä ensimmäinenkin elokuva) oli siitä mukava, että se on niin sopivasti lapsille tehtyjä. Myös aikuisille kaikkine yksityiskohtineen, mutta erityisesti sen hitaan temponsa vuoksi sitä jaksaa seuraan perheen pienimmätkin. Mitään jännää ei kummassakaan elokuvassa tapahdu, ne ovat hyväntahtoisia vaikka on niissä aina jokin pieni twist! Tämän talvisen elokuvan jälkeen mieli oli jo kunnon talvessa. Tuli ikävä paukkupakkasia ja kuurankukkia. Se mikä tässä elokuvassa myös oli mukavaa, oli se että elokuva keskittyi tosissaan talveen. Ei jouluun sinänsä.

Suosittelen elokuvaa lämpimästi! Meidän nuorempi neitikin tuumasi - tosin vasta kotiovella - että olipas se hyvä leffa! Tullaan ehdottomasti ostamaan se sitten kotiin omaksi, kun se kauppoihin ilmestyy.

Onnelin ja Annelin viralliset kotisivut, klik! mistä löytyy paljon tietoa, mm. elokuvassa nähtyjä käsitöitä ohjeineen sekä leffan traileri, klik!

ps. voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik! Muista myös merkitä ruksi Arjenkaunisnainen FB-sivun etusivin tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, niin näet kaikki blogin päivitykset heti omassa uutisvirrassasi. Jos tykkääjiä tulee seuraavaan merkkipaaluun eli 100 saakka, pistän pystyyn arvonnan!

pps. arjenkaunisnainen on myös Instagramissa, päivitän sinne kuvia omalta tililtäni, klik! (@reeamariia)

2 kommenttia:

Hannele Hynynen kirjoitti...

Hei! Oletko löytänyt ohjetta tonttulakkeihin? :)

Arjenkaunis Nainen kirjoitti...

Hei Hannele, en ole löytänyt! Hirveän huonosti muutenkaan on ohjeita netissä tonttulakkeihin (ainakaan suomeksi) joten suuntaan itseni kirjakauppoihin jos sieltä löytyisi apua :)