keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Talviuni - Hibernation

Tänä vuonna - niin kuin monena edellisenäkin vuonna - muumi-kokoelmaa täydennettiin uudella talvisesonki mukilla. Useina vuosina olen saanut tämän mukin lahjaksi kälyltäni (synttärini kun ovat sopivasti lokakuussa, samoin kun talvisesonkimukin lanseeraus), mutta tänä vuonna ehdin ensin. Ostostani siivitti tietoisuus siitä, että myyntiin tuli tätä Talviuni-mukia kahdella eri tarralla: Made on Finland ja Made in Thailand. Tämä tietysti aiheutti pientä suurta kohua muumiforumeilla ja siitä lähti minunkin askeleet kohti kauppaa.

Tein omaa tutkimusta ja kiersin keskustan liikkeitä etsien näitä mukeja. 2/3 kaupoista myynnissä oli mukeja made in Finland-tarralla, vain yhdessä oli made in Thailand-tarra. Ostin tietysti omani - luullen vielä tässä vaiheessa ostavani täysin suomalaista!


Kuva kokonaisuudessaan.

Noh, mikä tämä kahden erilaisen tarran välinen juttu oikein on? Sain selvyyden muumiforumilta, jossa joku oli kysynyt tätä asiaa suoraan Arabian tehtaalta. Tulos oli tämä: kaikki muumimukit tehdään thaimaassa. Piste. Kaikki. Mutta. Tarrassa olevan valmistusmaan määrittää se, missä tehdään lopullinen - merkityksellinen - vaihe eli liimataan kuva mukiin. Ostin siis mukin, joka on tehty ulkomailla, mutta siihen on liimattu kuva suomessa. Suuri sarkastinen hurraahuuto, ostin suomalaista! 

Ostin minä kulhonkin. Kun eteen tuli hyvä tarjous. 


Kulhoissa lukee ihan rehellisesti made in Thailand eikä niitä tietääkseni ole muualla tehty (lue: kuvia liimattu). Ja on tähän vielä erikseen lusikatkin, jotka varmasti myös ostan. Mutta pienoinen pettymys tämä oli. Made in Finland. No, saa kai suomalaiset siitä vielä palkkaakin, että joku niitäkin hommia tekee eli ei sitä ihan kokonaan voi väheksyä.

On tämä silti nätti muki ja kulho. On siinä esi-isäkin kuvattu ensimmäistä kertaa. Tai niin minä tätä mukia tytöille esittelin. Nuorempi tytär kuitenkin otti ässän hihastaan ja sanoi, että hänen pikkumukissaan on kyllä ollut jo kauan kuva esi-isästä.


Tuolla Niiskuneidin vieressä.

Ei kommentteja: