tiistai 13. lokakuuta 2015

Kirppislöytöjä

Olen innokas kirppistelijä. Tykkään kierrellä ja etsiä aarteita. Eilen kiersimme miehen kanssa pari Jyväskylän kirpputoreja ja esittelen tässä nyt löytömme:


Koululaiselle takki! Kevyttoppatakki, ihan uusi! Huomasin tämän ja ihastelin sitä pitkään, kunnes tajusin, että vaikka kuinka etsin niin en löytänyt hintalappua. Mieheni tajusi siinä harmitellessani suunnata katseensa lattialle ja sieltähän se hintalappu löytyi. 12€! Jee, suomalaista taas!


Heljä Liukko-Sundströmin lasikortti, nimeltään Sinessä taivaan keinuen. Iittala, vuodelta 2002. Tämä lasikortti on aika iso (14,5cm x 3,2cm, paino 1,077kg) ja se on signeerattu. Hintaa tällä oli 19,50€ ja pikaisen googlettelun sekä yhden puhelun jälkeen (äidilleni tietysti!) se lähti mukaamme myös. Toinen pienempi lasikortti sai kotona kaverin!


Tämä olikin hauska sattuma! Vanhempani olivat täällä jokunen viikko sitten ja kiertelin äitini kanssa kirpputorilla. Tämä Hackmanin purkki osui jo silloin silmiini, mutta en malttanut ostaa sitä 8€ hintaan. Nyt tämä oli puoleen hintaan ja kyllä tästä 4€ ihan ilolla maksoi. Mikä tämä purkki sitten on? Tämä on Hackmanin Neljä vuodenaikaa muumilusikka purkki, missä aikoinaan on myyty 8 kahvilusikkaa. Lusikoita tämä purkki ei sisältänyt, mutta olen etsinyt tätä purkkia pelkästään, koska meillä muumilusikat eivät ole jokapäiväisessä käytössä ja niille on tarvittu joku sopiva säilytyspaikka. Purkki on ruostumatonta terästä ja melko hyvässä kunnossa!


Mitäs sitä muumihullu muutakaan löytäisi kuin lisää muumeja. Löydettiin kaksi ehjää käyttämätöntä muumikulhoa, molemmat uustuotantoa eli tänä vuonna 2015 tehtyjä. Ylempi on nimeltään Hetkiä rannalla (kesäsesonki 2015) ja alempi Nuuskamuikkunen (2015-). Mitä nämä sitten maksoivat? 10€/kpl.


Mauri Kunnas on suosiossa täällä meillä kotona lukuisten kirjojen muodossa. Koululainen on haka tekemään palapelejä, mutta nuoremman kanssa sitä keskittymistä ja kiinnostusta pitää vielä vähän treenailla. Avaamaton paketti, paketissa kaksi palapeliä 3,50€.


Nämä kastehelmen kynttilälyhdyt löysimme Prismasta alehyllyltä. Tuplapakkaus, kirkas ja sitruunan värinen kynttilälyhty puoleen hintaan eli n.17€. Pelkästään tuosta sitruunankeltaisesta saa yksinään maksaa pitkälle yli 20€, joten tämä oli hyvä löytö!

Pieniä pikkuisia löytöjä oli vielä: T löysi Trivial Pursuitin korttipelin eurolla, minä lorukortteja eurolla ja vielä mustan ihan peruspaidan 3€:lla.

Tällaisia löytöjä me löydettiin. Rakastan kierrellä kirppareilla ja etsiä aarteita. Joskus niitä löytää urakalla ja joskus ei sitten millään. Vaikka emme kuollessamme täältä mitään mukanamme voi ottakaaan, niin olen minä silti iloinen tästä materiasta joka meidän kotia koristaa ja tekee siitä kauniin.

Loppuun vielä lorukorteista löydetty runo:

Koppakuoriaisen lailla
jospa voisin huolta vailla
iloisesti vaeltaa
pitkin maailmaa!
Silloin lennellä mä voisin,
kastetta ja mettä joisin,
saisin syödä hunajaa -
Kuinka hupaisaa!

Ei kommentteja: