torstai 3. syyskuuta 2015

Vanhasta uutta.

Minä en juo kahvia. Enkä teetä. Enkä oikeastaan edes mukeista. Koska mielestäni mukeista juodaan kuumia juotavia, mitä minä en jostain syystä ole ikinä oppinut juomaan. Miksi sitten keräilen mukeja, sitä sopii vain ihmetellä. Töissä oli muutama muumimuki kaikkien käytössä. Silloinen työkaverini joi mielellään punaisesta muumimammasta, joka eräänä päivänä sanoi itsensä irti. Muumimuki, ei työkaveri. Mukiin tuli sellainen koko mukin ympäri menevä viiru, josta alkoi kahvit valua läpi pöydälle. Muki oli roskiskamaa, minkä pelastin.

Pelastin sen sillä ajatuksella, että voin antaa sen jollekin, joka tekee rikkinäisestä uutta. Mosaiikkitaidetta tms. Yritin kysellä halukkaita, mutta niitä ei jyväskylän seudulta löytynyt. Muki jäi siltä istumalta laatikkoon, missä se on ollut viime päiviin saakka.

Näin mukin uudestaan laatikossa ja nostin pöydälle. Tutkin sitä hieman ja aloin etsiä tietoa reklamaatioista. Tästä mukista kun ei ole lähtenyt paloja irti vaan vika on ehkä ennemminkin jännitteessä (tehdasvirhe) tai sitten se on kolahtanut jossain vaiheessa matkaa ja särkynyt siitä pikku hiljaa. Niin tai näin, minä tein tästä reklamaation!  Muki on nimeltään Muumimamma ja marjat, vuodelta 1999-2013. 

Mukin olisi voinut lähettää suoraan Iittalan tehtaalle, mutta päätin samalla reissulla käydä sekä Iittala outletissa sekä kaupassa joten asia hoitui sillä. Mukissa oli tehdasvika (eli ei itseaiheutettu vaan tuotannosta tullut) joten sain valita hyllystä uuden mukin tilalle ja valitsin tämän vuoden kesäsesonkimukin.


Muki on nimeltään Hetkiä rannalla, 2015.

Tulipa hyvä mieli! Ensin muki oli menossa roskiin, sitten yritin sitä kierrättää. Kun se ei onnistunut vein sen reklamaatioon ja sain uuden mukin tilalle. Olen muutenkin mieheni siivellä kova kierrättämään ja tämä jos mikä teki minut iloiseksi! :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut hienosta kierrätyksestä! Tuo Muumimamma-muki on yksi lemppareistani. Minähän aloin keräillä Muumimukeja eroni jälkeen v.2007 ja tuon mamma-mukin ostin aika pian omaksi kahvimukiksi. Nyt mamma on ollut säilössä kesän ajan ja olen juonut kahvini raidallisesta mamma-mukista.

Hyvää syksyn jatkoa!

t. "Muumimamma"