sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Brunssi ja omena popsit!

Huomenta! Rakastan viikonloppuaamuja, jolloin saan nukkua pitkään. Eilen lauantaina me nukuimme koko perhe pitkään. Tytöt yleensä heräilevät ennen meitä ja aloittavat päivän leikit. He ovat oppineet myös itse petaamaan sänkynsä sekä pukemaan edellisenä iltana valitut vaatteet. Verhon avaamista sekä hampaiden omatoimista pesua vielä harjoitellaan :) Eilen kuitenkin nukuimme pitkään. Aamupala-aika oli jo onnellisesti ohi kun päätimme loihtia brunssin hotellien tyyliin!

Tarjolla oli munakasta,
pekonia,
lihapullia,
nakkeja,
vuoksen piirakoita,
leipää,
tomaattia,
kurkkua,
paprikaa,
juustoa,
meetvurstia,
suolakurkkua,
voita,
teetä,
kahta erilaista tuoremehua,
pepsiä ja
maitoa. 


Päätimme myös panostaa kattaukseen. Lautasina toimivat muumilautaset, mukeina muumimukit. Nuoremmalla pienen pieni muumimuki (näkyy vilaus oikealla alhaalla). Juomalaseina kartion erivärisiä 2dl laseja (kuvassa näkyvät värit vaaleansininen, harmaa sekä vaaleanpunainen). Nämä lasit meillä kulkee nimellä: "tulee mikä tulee-lasit" koska tytöt niin mielellään joisivat aina noista vaaleanpunaisista laseista, mutta koska ne ovat pääsääntöisesti aina tyttöjen juomalaseina, niitä on ymmärrettävästi myös tiskissä usein. Ei siis ole aina mahdollista antaa sitä lempiväriä, joten "tulee mikä tulee", siitä ei saa suuttua :) Minulla oli isompana juomalasina Ultima Thulen iso juomalasi, minä kun en tuota teetä juo... Isot lautaset keskellä ovat Kastehelmiä. Pari harmaata, yksi omenanvihreä sekä sateen värinen pienin lautanen. Keskellä alhaalla vilahtaa myös kirkas jalallinen Kastehelmi jälkiruoka-astia. Isompi tytär halusi myös laittaa lautasliinat, koska oli oppinut niitä viikkaamaan isovanhempien luona. Olihan siinä kattaus kerrakseen!

Ilta taas herkuteltiin näillä eväillä:OMENA POPSEJA! En tiedä onko se oikea termi näille jälkiruuille, mutta koska nämä muistuttavat cake popseja ilman sitä kakkua, niin nämä ovat omena popseja. Miten niitä tehdään? Yksinkertaista. 

Tee omenoista lusikalla pieniä palloja tai viipaloi. Jätä kuori paikoilleen, eli pese omenat hyvin. Kunhan omenat ovat suupaloja eikä mitään hehtaariheikkejä niin olet voitolla! Laita omena tikun nokkaan. Dippaa omena kinuskikastikkeeseen (mikä tahansa muukin suklaa-, laku-, tms -kastike käy, kunhan se on enemmän jämäkkää kuin löysää). Meillä käytettiin valmiiksi kondensoitua maitoa eli kinuskia hieman mikrossa lämmitettynä. Kun omenanpala on dipattu kinuskiin, voit vapaavalintaisesti dipata sen mihin tahansa rouheeseen. Meillä rouheina olivat Oreos-keksit, suolapähkinät, suklaa, lakut (jotka eivät toimineet sitten alkuunkaan) sekä pienet suklaakarkit. 
APUA KUINKA OLIVAT HYVIÄ!!!


Ja nättejä! Minä annoin idean ja mieheni toteutti sen tyttöjen kanssa. He halusivat myös kattaa kauniisti joten käyttivät Kastehelmen jälkiruokakulhoja sekä häälahjanamme saatua vaaleanpunaista Kastehelmikulhoa. Lautasiksi valikoitui Iittalan Taika astiaston punaiset lautaset.

Meidän päivä meni myös ompelukoneen äärellä, koska brunssin jälkeen kävin tyttöjen kanssa kangaskaupoissa. Kerron seuraavassa postauksessa mitä näistä oikein saatiin aikaan:


Ei kommentteja: