maanantai 7. syyskuuta 2015

Kiviä ja kankaita.

Minä sain vihdoin tehtyäni oman Kivi-inventaarioni.


Onhan niitä. Lahjaksi saatuja ja itse ostettuja. Väreiltään niin kauniita. Siinä meni kyllä tovi, kun näitä valkkailin ja kovasti tutkailin, että mitähän värisävyä mikäkin on. Sinisiä kun on montaa eri sävyjä, mitä minulla on eniten. Valikoimme lopuksi mieheni kanssa väreistä syksyisimmät ja laitoin loput laatikkoon. 


Siitä minä sitten sain idean. Olohuone kun on ollut keväisen-kesäisen vaalea jo pitkään (harmaalla pohjalla) niin nyt on aika tummentua. Halusin jotain kuparia, ruskeaa tai sinapinkeltaista kangasta, mistä ommella pari sohvatyynynpäällistä sekä kaitaliinan. Helpommin sanottu kuin tehty, totesin kangaskaupassa.


Suuntasimme kangaskauppaan, josta löytyi violetti- sekä punainen kangas tytöille hamekankaiksi. Tytöt valitsivat ne itse. Mukaan ostimme resoria sekä kuminauhaa. Omasta päästä minä sitten aloin ompelukoneella huristella tytöille hameita. Tällaiset sain aikaan:
Ihan perushameet siis. Resoriin vaan rypytettynä kangas kiinni. Tuo kangas on sellaista läpinäkyvää ehkä tylliä, mutta ei niin kovaa kuin oman hääpukuni alle ompelemani tyllihame. Kankaan taitoin kaksinkerroin, että vähän peittäisi. Isomman tytön punainen hame tuli liian pitkäksi, mutta ajatuksena on vielä tehdä siitä hieman muhkeampi nostamalla helmaa osittain ylöspäin. Molemmat olivat tyytyväisiä, nuorempi varmisteli moneen kertaan, että saahan hän laittaa hameen päiväkotiin maanantaina. Glitteristä päätellen, mitä hameesta lähti, hame saa jäädä asumaan sinne päiväkotiin :)

Sitten paluu ajatukissa kangaskauppaan. Etsinnässä oli sinapinkeltainen, kupari ja lämmin ruskea. Löysin tasan yhden kankaan, joka edes hieman sopi tähän kategoriaan ja siitä surauttelin tyynynpäällisen. Toivomiani värejä ei vaan muita kertakaikkiaan ollut tarjolla! 
Olin kuitenkin tyytyväinen sinapinkelta-valkoiseen tyynynpäälliseen. Haastetta ompeluun toi myös kankaan kierous, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Entäs sitten toisessa kuvassa näkyvä roosan värinen pallokangas? Sen ostin ensi kevättä varten, jolloin taas palaan tähän hempeään kauteen syksyn tummuuden ja talven pimeyden jälkeen. Kangas oli alennuksessa, joten eihän sitä voinut kauppaan jättää, onhan se niin nätti! :)

Ei kommentteja: