tiistai 8. syyskuuta 2015

Koulupöytä ja tuoliprojekti.

Meillä aloitti koulun tänä syksynä reipas tokaluokkalainen. Viime vuonna läksyt tehtiin ruokapöydässä aikuisen kanssa, mutta opimme tästä, että tämä ratkaisu ei aina miellyttänyt muuta perhettä. Usein olisi ollut mukava nuoremman kanssa katsoa jotain ohjelmaa tai vaan jutella sohvalla, mutta eihän siitä mitään tullut, kun piti antaa läksyrauha. Meillä kun tuo ruokapöytä on samassa tilassa olohuoneen kanssa. Tänä syksynä päätimme ostaa koululaiselle oman pöydän tyttöjen huoneeseen. Ideahan saatiin kesälomalla kun olimme pääkaupunkiseudulla joten mihinkäs muualle kuin Ikeaan.

Pöytä tarvitsi kaverikseen tietysti tuolin. Koitin etsiä netistä ja kierrätyskeskuksista, mutta en kerrassaan löytänyt sellaisia pinna-tuoleja, minkälaisen olisin tytöille halunnut. Seuraavaksi paras vaihtoehto löytyi paikalliselta kierrätyskeskukselta, jonka me sitten kunnostimme, hioimme ja maalasimme sekä verhoilimme uudelleen.

Ennen:Jälkeen:
Väriksi valikoitui maalipurkinloppu, millä olen aiemmin vuosia takaperin maalannut oman sänkyni. Hento harmaa johon verhoilimme tummemmalla harmaalla olevan tähtikankaan.

Pöytä on Ikean Brimnes sarjan pöytä, missä toisella puolella on laatikko ja toisella nostettava taso, missä peili ja tila pienille tavaroille. Vielä ei tytöt ole piitanneet tuosta kampauspöytä-osuudesta, mutta ehkä senkin aika tulee, kun siitä peilin edestä saa hoputtaa tyttöjä lähtemään :)


Mitäs pidätte? Meidän mielestä onnistunut projekti, pieni koululainenkin oli tästä innoissaan :)


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuon pöydän ääressä on koululaisen mukava tehtäviä tehdä. Väri todella kaunis, minä tykkään! Jotain pitäisi minunkin kehitellä pariin huoneeseen. Kutosluokkalainen tekee läksyt edelleen keittiönpöydän äärellä ja meilläkin muu elämä "seisahtuu" siksi ajaksi.

"Muumimamma"