tiistai 25. elokuuta 2015

Hiusten hoitoa kotikonstein, ensimmäisenä kokeiluun kananmuna.

Ulkona on ollut viime päivät niin mahtavat kelit, että en ole paljon sisällä - saati koneella viihtynyt. Nyt kuitenkin innostuin googlettemaan vaihtoehtoisia hiustenhoitotuotteita, siis ihan niitä mitä jokaiselta periaatteessa löytyy ihan keittiöstä. 

Minun hiukset ovat oikealta väriltään perinteiset maantien harmaat. Ne olivat syntyessäni pikimustat, mutta vaalenivat matkan varrella. Hiuslaatu on sileää ja menee päätä myöten. Ne eivät kasva kovin pitkäksi, vaikka olen yrittänyt niitä rakkaudella kasvattaa. Jos ne ovat puolipitkät, on latvojen laatu niin kuivaa ja takkuista, että ei voi muuta kun leikata niitä tasaisin väliajoin. Ne ovat myös nähneet paljon. Milloin teininä ne värjättiin tummiksi ja milloin seuraavalla viikolla blondattiin. Eihän siitä mitään koskaan tullut, tummat värit vain tummenivat ja blondaus muistutti lähinnä oranssihtavaa leijonanharjaa. Kerrankin kun ystäväni kanssa värjäsimme taas hiuksia, värin vaikuttaessa hiuksissa siirryimme ulos odottamaan. Istuin terassilla niin, että aurinko paistoi vain toiselle puolelle päätäni ja kuinkas ollakaan, sillä puolella mihin aurinko oli paistanut oli tukka vaalea ja toiselta puolelta blondaus oli oranssihtava. Toinen tukkakatastrofi oli, kun olin juuri värjännyt vaaleat hiukseni punertaviksi. Ystäväni oli parturikoulussa ja hän harjoitteli minulla permanenttia. En kertonnut eikä minulta kysytty ja päähäni laitettiin tummalle tukalle sopivat permanenttiaineet rullien kanssa. Hiustenpesun yhteydessä huomattiin, että hiukseni oli täynnä takkuja kuin ne olisi purkkaa ja niistä oli väri lähtenyt laikuttain. Hiuksiani ei olisi pitänyt käsitellä ollenkaan niin pienen ajan sisällä edellisestä värjäyksestä. Itkuhan siinä tuli. Hiukset oli palaneet ja kuivat kuin korput. Siitä lähtien olen käyttänyt pelkästään ammattilaisten palveluja.

Nykyään hiukseni ovat sävyltään vaaleat. Niissä on paljon vaaleita raitoja ja ne ovat puolipitkät. Juuri on jätetty oman hiuksen väriseksi, koska en halua jatkuvaa värjäyskierrettä. Pesen hiuksiani kahden päivän välein. En hirveästi käytä niissä mitään aineita, pelkästään hiuskiinnettä sekä Paul Michelin Hot of the press lämpösuihketta suoristusraudan alla. Suoritusrautaa käytän viikottain, mutta en joka päivä. Hiukseni ovat kuivat erityisesti latvoista, muuten kyllä ihan kivat!

Sitten jostain sain ajatuksen minkä googlettelin ja lopulta kokeilin itse. Nimittäin pestä hiukseni kananmunan keltuaisella. Jos haluat tietää, mikä keltuaisessa puhdistaa likaista hiusta, voit lukea siitä täältä blogista, missä sitä oli selvitelty. Tarvitset siis vain (puolipitkiin hiuksiin) 2 keltuaista ja ½dl vettä. Kupin/astian missä keltuaiset ja veden sekoitat sekä haarukan.


Sitten vaan suihkuun! 

Ensimmäinen kertani oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Keltuainen ei vaahtoa ja  siksi sen levittäminen sekä saaminen kaikkialle hiuksiin oli vaikeaa. Keltuaisen voi huuhdella haalealla vedellä pois. Kuuma vesi tekee (älä kysy miten tai miksi, mutta se tekee) hiuksiin keltuaisesta sellaisia haituvia. Kun kuivasin pyyhkeellä hiuksiani, totesin että en onnistunut levittämään latvoihin tarpeeksi keltuaista. Ne jäivät selvästi likaiseksi. Juuret ja hiuspohja sen sijaan puhdistuivat täysin. Yleensä kun kuivaan hiukseni pyyhkeellä, ne eivät oikein millään tahdo kuivua. Hiukseni ovat niin liukkaat ja sileät, että ne oikein sitovat veden itseensä. Keltuaispesun jälkeen hiukset narskuivat ja tuntuivat jo heti kuivemmilta. Puolen tunnin jälkeen ne olivat lähes täysin kuivat. Hiuksista tuli ilmavammat ja takkuiset. Niiden harjaamiseen meni paljon aikaa. Ehkä voisin kokeilla jotain kotikonstia myös hiusten hoitoaineena... Ensimmäinen kokeilukerta oli kuitenkin positiivinen yllätys! Hiukset tuli puhtaaksi niistä kohdin, mihin sain keltuaisen levitettyä eikä kylpyhuone haissut niin paljoa kananmunalta, kuin mitä varoiteltiin. 

Kokeilukerta kaksi. Pesin tänään toistamiseen hiukset keltuaisella. Tällä kertaa sain levitettyä seoksen tasaisesti, saaden aikaan täydellisen hiusten puhdistuksen. Kananmuna ei haissut vieläkään ja hiukset narskuivat ilmavasti edelleen.


Pesutulos toisen kerran jälkeen. Aion jatkaa tätä jokusen pesun peräjälkeen, jolloin näen, onko tästä mitään hyötyä. Ajattelin kuitenkin panostaa viikonloppuna hiusten kosteutukseen. Silloin kun voi laittaa mitä tahansa hiuksiin kelmun alle pitkäksikin aikaa, kun ei tarvitse välttämättä sisältä poistua ollenkaan :)

Onko joku siellä ruudun takana kokeillut tätä samaa keltuaispesua hiuksiin? Onko vinkkejä hiusten kosteutukseen kotikonstein?

Ei kommentteja: