sunnuntai 30. elokuuta 2015

Helppo herkku: marenki.

Viimeksi kerroin, kuinka pesin hiukseni kananmunalla. Kun pesin ensimmäisen kerran, otin tietysti mieheni tähän projektiin mukaan. Tein seoksen molemmille meistä eli käytin yhteensä neljä kananmunaa. (Lisää voit lukea täältä.) En vaan voinut heittää pois niitä neljää valkuaista, mitä niistä jäi yli ja tein marenkia.

Ohje on helppo: 
4 kananmunan valkuaista
2dl sokeria

Teräksinen astia, kuiva
Vatkain

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkaamisen aikana sokeri pienin erin mukaan. Marenki on valmista, kun marenki pysyy jämäkästi astiassa, vaikka kaadat kulhon pääsi yläpuolelle. Varo kuitenkin vatkaamassa liian kovaksi vaahdoksi! Sitten ei muuta kun levittämään marenkia pellille. Se ei paisu uunissa, joten niitä nokareita voi olla vieri vieren.

Marenki kuivatetaan uunissa, 100 astetta ensin tunti, sitten uuni 70-80 asteeseen 
vartiksi. Parhaan tuloksen saat, kun käyt välillä kurkkimassa (lue:maistelemassa) marenkeja, että ne ovat kokonaan sisältäkin kuivat. Tähän vaikuttaa myös marenkien koko. Pienet kuivuvat tietysti nopeammin kuin isot.


Säilytä valmiit marengit kuivassa ja viileässä, mielellään rasiassa. Meillä nämä marengit eivät kauaa päivänvaloa nähneet! Neidit vetivät niitä sellaisella tahdilla, että nuorempikin oli ihan hiljaa ja keskittyi syömiseen! Vanhempi kysyi, voisiko näitä säästää hänen synttäreilleen (jouluuhun), jolloin näitä voisimme laittaa kuppikakkujen päälle. Erinomainen idea, täytyypä kokeilla!

Ei kommentteja: