maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kokeiluun kinuski-mansikkakakku.

En olekaan pitkään aikaan leiponut joten eilen oli hyvää aikaa kokeilla uutta tekniikkaa mansikkakakkuun. Pitäähän sitä kerran kesässä syödä mansikkakakku tuoreista mansikoista! Googlettelin autossa reseptejä ja törmäsin - kenenkäs muun resepteihin kuin - kinuskikissan. Oletko törmännyt Suomen suosituimpaan leivontayhteisöön? Löydät kaikki ihanat reseptit täältä

Kinuskikissan reseptit ovat usein helpohkon näköisiä, mutta sisältää välillä hankaliakin tekniikoita. Minä urheana kokeilin tehdä kinuski-mansikkakakun ns. seepraraidoilla. En ala ohjetta tänne kopioimaan, sen löydät täältä. Otin kuitenkin muutaman kuvan todisteeksi!


Näitä tarvitset. Ohje on mitä ilmeisimmin tehty Valiolle, joten tuotteet ovat Valion. Minä kun teen kakut laktoosittomina, olen huomannut että Valiolla on siinä kategoriassa parhaimmat tuotteet.


Tässä kohtaa ajattelin, että täytyypä ostaa kalvoreunukset seuraavaan kertaan, vaikka kyllä tuo leivinpaperikin asiansa ajoi. Leivinpaperi auttaa mansikoita pysymään paikoillaan, kun irtopohjan reunat irrotetaan. Ihan uusi kokemus minulle, saas nähdä miten käy!Kinuskin tekeminen oli yllättävän helppoa. Fariinisokeria ja kermaa sekaisin keittäen ja kinuskin jäähdyttäen ensin vesihauteessa sekä pienen hetken jääkaapissa. Yksinkertaista (ja hyvää)!

Sitten vuorossa oli kinuskitäytteen sekoitus. Vaniljakastike, vaniljarahkat ja kinuski sekaisin. Johan oli hankalaa! Vatkaimella kun sekoitin (ohjeen mukaan) täyte oli niin löysää, että roiskuihan sitä pitkin ja poikin. Sai uutukainen tietokonekin muutaman pisaran :/ Sain kuitenkin liivatteet hyvin molempiin täytteisiin, mikä on aina jännityksen aihe.


Yritin ottaa kuvia, kun kaadoin vuorotellen mansikka- ja kinuskitäytettä, mutta eihän siitä mitään tullut. Hyvä että sain täyteet edes noinkin raidoiksi, vaikka vaikeaa se oli. Hankaluuksia tuotti täytteiden kaatamisen korkeus ja se, että mansikkatäyte on painavampaa kuin kinuskitäyte. Kakku kuitenkin saatiin jääkaappiin ja siellä se on levännyt koko yön.

Valmis kakku näytti tältä:Olin tyytyväinen, kuinka leivinpaperia käyttämällä reunoja suojaamassa sai siistiä jälkeä aikaan. Täytyypä todellakin hankkia ne kalvoreunukset!


Kakun raidat olivat hieman epätasaiset. Olin saanut ensimmäisillä täytteen kaadoilla raitoja aikaan hienostikin, mutta lopussa mansikkatäyte jäi pinnalle ja kinuskitäyte valui pohjaan. Ei niin hienon näköinen lopputulos kuin mitä Kinuskikissa oli saanut aikaan, mutta uskoisin tämänkin tekniikan helpoksi jos sitä harjoittelee. Plus jos olisi sellaiset kulhot, missä on kaatonokka jo valmiina, ettei tarvitse täytteitä kaataa milloin mihinkin, ettei valuisi pitkin ja poikin... no, oppia kakku kaikki ;)


Entäs se maku? Minä itse henkilökohtaisesti inhoan hilloja ja tämä valittettavasti maistui paljolti hillolle. Kinuskitäyte oli kuitenkin mitä mainioin! T:n mielestä kakku oli oikein hyvää, makujen yhdistelmä sopi hänestä hyvin yhteen. Minä kun taas tykkäsin kovasti kinuskitäytteestä ja mielessäni jo ajattelin, että voisin tehdä pelkästään vanilja-vaniljarahka-kinuski-kakun ja siihen jonkun hedelmäisen kastikkeen... Täytyypä kehitellä :)

Kokemuksena kuitenkin kiva! On aina kiva leipoa ja kokeilla uutta. Mitäs pidit toteutuksesta tai lopputuloksesta vai oletko itse jo maistanut vastaavaa kakkua?

Ei kommentteja: