sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kesälomaprojektina maton virkkaus.

Kun loma alkoi ja lähdimme mökille jätin kaikki käsityöt kotiin. Muutaman kerran niitä kaipailin, mutta tässäkin - kuten kaikessa muussakin - pieni breikki tekee vaan hyvää. Aloitin joku aika sitten virkkaamaan mattoa. Kyllä, ihan pelkkää marttailua tämä virkkaaminen ;) Minulla oli jämälankoja valkoisesta ja harmaasta ja ostin niiden kaveriksi kimaltelevaa hopeaan taittuvaa ontelokudetta. Ajatuksena tehdä matto tähän meidän ruokatila-olohuone akselille pianon ja ruokapöydän väliin. Käytin valkoista väriä ns.ratastekniikkaan, jota olisin halunnut jatkaa pidemmällekin, mutta joka osoittautui hankalaksi isommilla kierroksilla. Hermot eivät kestäneet enää purkaa ja tehdä uudestaan, kun jotain oli pielessä silmukoiden lisäysten kanssa. Päätin, että jatkan yksinkertaisella kiinteällä silmukalla loppuun, kunnes matto on 1-1,2m halkaisijaltaan. On siinä tietysti sekin etu, että mitä vähemmän matossa on tuollaisia aukkoja, sitä vähemmän murusia menee maton alle.

Tämän projektin taidan ottaa nyt mökille mukaan, jonne huomenna lähdetään. Tuskin loppuviikosta enää mitään ehdin tehdä, kun lähdetään sukuloimaan pääkaupunkiseudulle ja siitä Tukholmaan ja Turkuun, mutta onhan tuolla autossa tilaa, kun ollaan kaksin.

Tältä näyttää tämä maton alku:Alemmasta kuvasta voit nähdä pienen vilauksen kimaltelevasta ontelokuteesta. Kude on Lilli-ontelokudetta, jota ostin Kauhavan Lankavasta.

Kivaa alkavaa viikkoa sinulle!

Ei kommentteja: