tiistai 16. kesäkuuta 2015

Valmiit värjätyt tuolinpäälliset.

Tulin vaan kertomaan ja näyttämään kuvan näistä ihanista uusista vanhoista tuoleista. Värjättiin eilen vielä neljä näitä ja hyvin kävi niidenkin kanssa. Ihan vähän näkyy pinttyneimmät liat, mutta niin vähän, että sitä ei ensimmäisellä tai vielä toisella vilkaisullakaan näe. Edelleen kuvassa tuolit näyttävät tummemmilta, kuin mitä ovat oikeasti, mutta kyllä tuosta  suurinpiirtein näkee millaiset niistä tuli.


Värjääminen itse siis tapahtui näillä:


Pesin ensin tuolinpäälliset kloriitilla alhaisella lämpötilassa, jonka jälkeen laitoin koneeseen 500g suolaa ja pussillisen tuota antiikin harmaa tekstiiliväriä. Sitten vain kone pyörimään ilman mitään esipesuja 40 asteessa. Kun ensimmäinen pesu on valmis, pesin samat juuri värjätyt tuolinpäälliset vielä normaalilla 40 asteen pesulla tavallisella pyykinpesuaineella. Sitten vaan tuolinpäälliset kuivumaan ja kuivuttuaan ne sai laittaa paikoilleen. Kone on syytä silti pestä vielä kerran. Minä pesin sen sitruunahapolla, mitä saa apteekista. Sitä suositellaan pesukoneiden ja kahvinkeittiemien kalkkisaostumien poistoon. Pesin tyhjän koneen sitruunahapolla 90 asteessa. Tässä vaiheessa kello oli jo puolen yön. Kolmelta oli kello herättämässä, jolloin laitoin vielä kerran koneen ihan tavallisella pyykinpesuaineella 90 asteessa, joka poistaa kaikki saostumat koneesta, mitkä sitruunahappo oli ensin irrottanut. Kone tuli puhtaaksi! Kannattaa silti pitää huoli pyykinpesukoneen puhdistuksesta tekstiilien värjäyksen jälkeen, ettei pyykit värjäydy seuraavassa pesukerrassa :)

Olipa pyykkirumpa! Mutta sen arvoista. Vähän väliä tuijottelen tuoleja ja nyökyttelen tyytyväisenä päätäni. Kyllä kannatti!

Ei kommentteja: