tiistai 2. kesäkuuta 2015

Eteisen epäjärjestys.

Lapsiperheillä on yleensä tämä sama ongelma, kuin meillä. Eteinen näyttää kenkineen tältä:


Eikä tuossa ole edes vielä kaikki kengät! Mutta kaikki ne, joilla nyt kävelemme. Tytöt kun ovat meillä joka toinen viikko, aloin etsimään jotain säilytysratkaisua kaaosmaiselle eteiselle. Koska tyttöjen kenkien ei tarvitsi olla pienessä eteisessämme joka viikko, jotain piti keksiä. Aloin googlettelmaan säilytysratkaisuja lähes tuloksetta. Eteisemme on pieni ja käytävän mallinen, jossa on jo iso Hemnesin lipasto. Sekin on jo täynnä eikä minua innostanut ajatus säilyttää kenkiä siellä. Olin jo luopua toivosta kunnes sen keksin:


Ostin molemmille neideille omat muoviset saavit. Etsin pitkään tietämättä millaiset korit tai ämpärit heille haluan, kunnes löysin nuo kaksi. 


Saavit ovat ostettu Jyskän varastonmyymälästä. Hintaa en muista, mutta ei ne muistaakseni muutamaa euroa enempää ollut. Kooltaan ne ovat arviolta 15l. Silloin kun vielä etsin vasta sopivia koreja (niitä minä silloin ensisijaisesti etsin) olin ehdottoman tyytyväinen näihin muovisiin saaveihin. Rottinkiset korit olisivat hajonneet käytössä, kankaiset eivät olisi pysynyneet muodossaan. Enkä myöskään ollut valmis maksamaan näistä kovinkaan paljoa, koska ajattelin ensin kokeilla miten tämä toimisi. Nyt kun tätä ratkaisua on kokeiltu jo koko kesä (olin unohtanut postata tästä aiemmin), olemme olleet äärimmisen tyytyväisiä. Lattialla on selvästi vähemmän kenkiä, siivoaminen on helpompaa ja nuo muoviset saavit kestävät kenkien painon sekä niiden siirtelyn.

Saavit toimivat siis niin, että tyttöjen ollessa meidän luonamme, saavit ovat lattialla joista he itse saavat sekä otettua että laitettua takaisin kenkänsä. Nythän tämä toimii hyvin, täytyy odottaa kurakelejä, jolloin kenkiä täytyy ensin kuivatella eikä latoa päällekäin saaviin kastelemaan kuivatkin kengät. Niinä viikkoina kun tytöt ovat toisessa kodissaan, saaveja säilytetään näin:


Ne asuvat hattuhyllyllä jättäen eteisen meidän (lukuisille) kengille :) Kätevää, eikö?

Ei kommentteja: