sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kirppislöytö!

Kävimme tänään kirppiskierroksella miehen kanssa. Sain sieltä meille pöydän alkaen ensi keskiviikosta, mikä onkin todella hyvä juttu, koska turhaa roinaa on taas kertynyt JA tytöt kasvaneet niin, että viime kesäiset kengät ja vaatteet ovat jääneet pieniksi. Tämä ilta meneekin sitten kirpparikamoja lajitellen. Se on aina mukavaa, kun saa katsoa kaappeja sillä silmällä, että mitä sieltä ei ole käyttänyt ainakaan vuoteen eli joutanee pois.

Takaisin kirppikselle. Kuten kaikki tiedätte, me käytämme muumeja vuodenaikojen mukaan ja huomennahan se vaihtuu jo kesäkuuksi jolloin uudet mukit valtaavat kaapit ja keväiset pääsevät takaisin laatikoihin. Olen inventoinut mukit ja kulhot sitä mukaa, että tiedän kulkiessani mitkäkin mukit tai kulhot minulta puuttuu (niitä kun on niiiin paljon, että usein voisin vannoa, että minulla on/ei ole jotain ja kotiin päästyäni ihmettelen) ja tänään eteeni sattui kohtuuhintainen puuttuva muumikulho.


Kulho nimi on Siesta, kesäsesonkikulho vuodelta 2009. Maksoin siitä 30€, mikä oli ihan ookoo hinta mielestäni. Pikkuisen sitä pohdin, mutta perustelin tämän itselleni sillä, että huomenna vaihtuu kesäkuuksi jolloin tämä on vuodenaikojen mukaan meillä käytössä, joten mitä iloa siitä olisi, jos löytäisin halvemmalla saman kulhon sanotaan vaikka marraskuussa. Tämän sai heti käyttöön!


Siesta mukihan meillä jo oli, joten sai mieheni nyt täyden Siesta-paketin kokoelmaan. Meillä kun ollaan mieletty niin, että nuorempi on Pikku Myy, koululainen on Niiskuneiti ja mieheni on Muumipappa. Kerään heille kaikille täydet sarjat Pikku Myitä, Niiskuneitejä ja Muumipappoja. Mikäs minä sitten olen? Kaikki ne muut mukit ja kulhot ja hahmot :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienon löydön olet tehnyt! Meillä on Siesta ollut käytössä jo keväästä lähtien sillä meillä on vain talvi- ja kesämukit. En jaksa vaihtaa mukeja neljää kertaa vuodessa.

Meidän perheessä asuu pappa, mamma, Nuuskamuikkunen, Pikku-Myy, Muumipeikko ja Niiskuneiti. Lisäksi "vakituisia" asukkaita (tukilapsemme) ovat Tiuhti ja Viuhti. Vielä en ole keksinyt keitä ovat pienet kaksoset joille saamme mummo ja ukki olla. Ensi kosketus heillä Muumi-astioihin on ruokailuvälineet jotka ostin pojille 1v lahjaksi. Olen perinteisesti ostanut kaikille meillä piipahtaneille lapsille läksiäislahjaksi Muumi-aterimet. Tukilapset saivat ne synttärilahjaksi. Jotenkin haluan jättää lapsille jonkinlaisen muiston ajasta jonka viettivät meidän muumiperheessä.