lauantai 30. toukokuuta 2015

Pieni onnenpotku!

Kävimme eilen illalla Prismassa. Olen ottanut tavakseni kiertää aina ns.Iittala puolen isoista kaupoista aarteiden toivossa. Aarteet ovat minulle alennettuja - yleensä poistettuja tai tarjouksia. Harvoin ostan mitään oikealla hinnalla, enkä tälläkään kertaa.

Taustaa
Miira Zukalen suunnitteli Arabialle vuonna 2012 desingpääkaupunkivuoden kunniaksi neljä mukia, teemalla Helsinki. Zukalen kuvailee Kotikaupunki-mukiprojektia mm. näin: hänellä oli heti selkeä visio siitä, että haluaa tehdä mukeihin neljä eri teemaa: kaupunki, puisto, meri ja hänelle itselleen kotoisia elementtejä sisältävä kortteli. Hän lähti työstämään aihetta kynän, paperin ja saksien avulla. Hän leikkasi piirtämänsä kuvion ja sovitteli sitä Teema-mukin ympärille. Haluamansa raikkauden hän mukeihin sai käyttämällä murrettuja pastellivärejä. Aikaa tähän meni noin viisi kuukautta.

kuva lainattu täältä.
Suuren suosion saaneet Kotikaupunki-mukit saivat jatkoa 2014 ja matkaavan nyt kaupungista ulos. Neljä uuden Hetkiä-mukin sarja tuo esille lämpimällä otteella suomalaisille yhteiset hetket. Mukeissa liikutaan torilla, mökillä, vesillä ja metsässä.

kuva lainattu täältä
Meillä on nuo ylemmän kuvan mukit kaikki. Ne ovat tällä hetkellä vaan pakattuna varastossa, joten siksi lainasin kuvat Arabian sivuilta. Minusta ne ovat kauniita. Hauskaa oli myös se, että silloin kun tutustuin nykyiseen mieheeni nuo mukit olivat minulla käytössä. Hän paljasjalkaisena espoolaisena tunnisti heti mukeista pääkaupunkimme maamerkkejä. Itse en ollut mukeista niitä "huomannut" vaan keskittynyt itse ihailemaan täysin eri asioita - värejä ja muotoja - näkemättä metsää puilta. Tunnustettakoot, että ei ne kaikki maamerkit ole minulle tuttuja koska en minä ole siellä päin paljoa hengaillut. Nykyään enemmän miehen sukulaisten luona verrattuna siihen kerran parissa vuodessa aikaan. 

Eilen siis Prismassa kiersin Iittala-puolen. Jäin katsomaan hyllyn reunassa olevaa punaista ale-tarraa ja huomasin, että muutamaa Kotikaupunkini mukia oli vielä saatavilla edullisesti. Siinä hetken ihmeteltyäni en päässyt millään selvyyteen siitä, mikä muki oli minkäkin hintainen. Hintalapuissa kun oli eri nimet, kuin mitä mukit oli hyllyssä. Otin kaikkia kolme eri mukia käteeni ja lähdin hinnantarkistuspisteelle. Nämä kaksi (kortteli ja kaupunki) eivät olleet kumpikaan alennuksessa (vaan ilmeisesti jo myydyt meri ja puisto olivat) MUTTA kolmas, jonka tunnistin Hetkiä-sarjan torilla mukiksi oli hinnaltaan vaivaiset viisi (5) euroa!!! Oikea onnenpotku! Meillä ei ollut vielä yhtäkään näistä uusista Hetkiä-sarjan mukista, joten tämä torilla oli ensimmäinen. Hyllyssä niitä oli neljä (4) kappaletta ja otettiin ne kaikki mukaan - täytyyhän niitä tytöillekin kerätä omat sarjansa :)

Tarina jatkuu vielä sen verran, että kassalta tuli mukeille hinnaksi 10€/kpl. Minä siihen sitten ihmettelemään, että kuinka on mahdollista, kun hyllyssä ei ollut hintaa ja hinnantarkistuskone antoi hinnaksi 5€/kpl. Kassalla ollut Otto yritti soittaa ja lopulta lähti yhden mukin kanssa itse tarkistamaan hintaa hinnantarkistuskoneelta. Muutaman minuutin päästä hän tuli takaisin ja ihmetellen itsekin kassan ja hinnantarkistuskoneen eri hintaa. Hän kuitenkin myi mukit kuitenkin 5€/kpl. Pahoitteli vielä viivytystä, mutta ei siitä paha mieli kyllä jäänyt. Tottakai kassan täytyy tarkistaa hinnat, jos kone näyttää jotain kun asiakas sanoo toista. Tyytyväisenä poistuimme kaupasta :)

Tässä vielä kuvia tästä ihanuudesta!

muki joka suunnasta.


Mitäs pidätte?

Ei kommentteja: