lauantai 9. toukokuuta 2015

titiMadam

Minä olen ihminen, joka ei hirveästi perusta eläimistä. Elin lapsuuteni ja nuoruuteni kovasti allergisena eläinhilseelle, joka pahimmassa tapauksessa tukki hengitystiet. En siis ole tottunut eläimiin lähes lainkaan. Sitten muutin vuosia sitten toiselle paikkakunnalle, missä koulussa tutustuin naisiin, joilla molemmilla oli kotonaan koiria. Siedätyin pikku hiljaa ja nykyään voin olla eläinten lähellä. En kuitenkaan niistä juurikaan pidä, mutta pystyn olla niiden lähellä. Enkä myöskään ymmärrä eläimiä sisustuksessa. Usein hylkään muuten ihan kivan kuosin sen vuoksi, että niissä on eläimiä. Kuka haluaa nukkua lakanoissa, joissa on lehmiä? Tai pitää ikkunoissa verhoja, joissa on koiria? En tokikaan paheksu niitä joilla kotona näin on, mutta mieleni on rajallinen enkä sitä ymmärrä. Siksi onkin hassua, että muutaman kerran silmiini on osunut koruja, joissa on joku eläin. Ja olen pitänyt niistä!

Eilen kävin etsimässä jotain ihan muuta, kuin mitä löysin. Löysin nimittäin tuosta ihanasta Pieni kamari  liikkeestä näitä eläinkoruja, joihin olin silmäni iskenyt!titiMadam on suomalainen yritys, jonka toimipiste sijaitsee Helsingissä, mutta 95% koruista tehdään Tampereella. titiMadam perustettiin vuonna 2007 ja pystyy tänä päivänä toimittamaan koruja ympäri maailman. Heillä on myös toimipisteitä useissa eri maissa. He rakastavat värejä, taivasta ja heillä on erityinen side eläimiin. He toimivat yhteistyössä erilaisten organisaatioiden kanssa, mm.WWF, Ateneum ja Amnesti International. Jokaisella eläimellä on oma nimensä, jonka he ovat saaneet titiMadamin tyyppien läheisiltä ystäviltä ympäri maailman. Kaikki korut ovat yllättäviä ja niitä voi pitää koska vaan - missä vaan. Ne ovat kevyitä ja niitä on kohdeltava varoen.
Lisää infoa: titimadam.com


Miksi minä sitten innostuin näistä? Olen töissä päiväkodissa 2-3-vuotiaiden ryhmässä, missä kohtaan päivittäin erilaisia iloja ja suruja. Harmituksia tulee ja menee, mutta sen olen oppinut, että lapsia voi hämätä unohtamaan surut erilaisin keinoin. Koska lapset ovat luonnostaan uteliaita heidän kiinnostuksensa pystyy kiinnittämään usein mihin tahansa ympärillä olevaan asiaan. Ostin nämä korut siis sillä ajatuksella, että seuraavan harmituksen sattuessa tai kun pitäisi keskittyä istumaan vaikka potalla, voin saada lasten huomion kiinnittymään kaulassani roikkuviin asioihin.

Miksi sitten pingviini ja lintu? Pingvinit ovat vain söpöjä, mitä niitä on luontokanavilta nähnyt viipottavan ympäriinsä. Pingviinikoru on myös musta, mikä on ehdottomasti yksi lempiväreistäni ja joka sopii mihin asuun vaan. Toinen koru onkin sitten peilikoru, jonka halusin siksi, että peilaaminen on lasten mielestä aina hauskaa, varsinkin kun tuosta ei ikinä tiedä, kuka linnusta kurkkaa! Lintu siksi, että muistan siitä aina ystäväni, joka pelkää lintuja ja koska taiteellisuuteni perustuu lauluun. Se on siis laululintu!

Mitäs pidät? Oletko ennemmin tututstunut titiMadamin koruihin vai oliko ihan uusi tuttavuus?

5 kommenttia:

Hanna Kolkka kirjoitti...

Voi sua beibs. Eläimet on ihanoita, tykkääthän sä Osmosta ja Rokastakin!

Rm H kirjoitti...

Hitchcockin linnut & Osmo ja Rokka. Mä pidättäydyn näissä muovisissa eläimissä, mutta täytyypä kesällä yrittää uudestaan treffailua, jos siinä samalla moikkais kissojakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä rakastan kissoja mutta olen niille allerginen. Kauan, kauan sitten jouduin kissastani luopumaan kun allergian lisäksi sairastuin astmaan.

Mutta muuten en kyllä eläimistä juurikaan perusta. Linnut ovat minulle kauhistus. Asun maalla ja kesäisin räkättirastaat valtaavat tonttini ja joka paikka on linnun kakassa. Joutsenet ovat kauniita kun niitä kaukaa katsoo mutta muuten en juuri linnuista enkä oikeastaan muistakaan eläimistä välitä.

Rm H kirjoitti...

Joutsenet ovat kyllä kauniita ja ylväitä, niitä ei täällä kaupungissa näe, mutta onneksi sekä oman suvun että miehen suvun mökeillä niitä näkee 😊

Rm H kirjoitti...

Joutsenet ovat kyllä kauniita ja ylväitä, niitä ei täällä kaupungissa näe, mutta onneksi sekä oman suvun että miehen suvun mökeillä niitä näkee 😊