keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Antibiootit ja tarina pullonkorkista.

Flunssa jatkuu! Eilen kävin uudelleen lääkärissä ja sieltähän löytyi - jo toistamiseen tänä vuonna - poskiontelotulehdus. Taas jälkitautina flunssasta. Tällä viikolla olen kuitenkin ollut ihan työkuntoinen, jospa nämä antibiootit ja Duact (allergisen nuhan oireiden lievitys) nyt auttaisi, eikä tarvitsisi enää niistää. Alkaa nenä olla jo niin kuiva sisältä ja ulkoa, että uskon sen putoavan pian kuivuuttaan alas. Tai no, ei ehkä oikeasti.


Meille muuten kävi tässä viikonloppuna näin hassusti:


Avattiin kuoharipullo johon laitoin tuollaisen väliaikaiskorkin - ja tietenkin väänsin sen ihan loppuun saakka täysiä. Aloin ottamaan pois ja se korkki tietenkin repesi keskeltä kahtia. Tämä toi mieleen eräänkin kerran vuosia sitten, kun juhliminen oli lähes viikottaista neljän suoran kanssa. Ei me nyt aina juotu, mutta juhlat ne oli kahvitreffitkin ja kaikki muut kokoontumiset. Eräänä kertana kuitenkin haimme viinipullon, josta ei suinkaan korkki irronnut samoin kuin yllä, vaan me luulimme ostaneemme kierrekorkillisen viinipullon. Yllätys oli suuri, varsinkin kun ei minulla ollut mailla ei halmeilla korkinavaajaa. Googlettamalla löytyi näppärä ja silloin hyväksi havaittu ohje:

Ruuvaa porakoneella (tai käsin, joka kestää hiukan kauemmin) ruuvi korkkiin ja vedä korkki sitten vasaran ja ruuvin avulla pois. Näppärää eikö! Ja todella toimi. Tässä kun meille kävi  näin, aloin muistella hymyssä suin tätä tapahtumaa ja olin jo innoissani selittämässä, kuinka vaan nyt haetaan porakone ja sitten... kunnes mieheni katsoi hetken ja kysyi: mikä vika on tavallisessa korkinavaajassa?

Mukavaa sateista keskiviikkoa!

Ei kommentteja: