maanantai 4. toukokuuta 2015

Kanahampurilainen + tzatziki

Sitä aina etsii jotain uutta ruokaa, mitä tekisi niiden perusruokien sijaan, mitä normaalisti tekee. Joka toinen viikko meillä on T:n kanssa mahdollisuus kokeilla erilaisia ruokia ihan kahdestaan, vaikkakin meidän pienet pampulat syövät kyllä ihailtavan paljon kaikkea erilaista, eikä ruokapöydässä pahemmin tapella mistään. Halusin kokeilla jotain uutta ja tein tällaisia kanahampurilaisia ja siihen tzatzikikastikkeen. Tzatziki oli ihan uusi tuttavuus, eikä kyllä jäänyt viimeiseksi kerraksi, kun tätä teen.

Hampurilainen:
sämpylä
salaattia
tomaattia
mozzarellaa
broilerinsisäfileitä
tzatzikia
mustaapippuria

Tzatziki:
1 kurkku
2-3dl turkkilainen jogurtti
tilliä
suola
mustapippuri
hunaja
1-2 valkosipulinkynttä

Raasta ensin kurkku ja valuta nesteet pois. Saat oikein kunnolla puristella ja painella, on nimittäin vetistä. Sekoita sitten turkkilainen jogurtti ja mausteet. Suolaa ja mustaapippuria oman maun mukaan, aloita varovasti koska tzatziki maustuu jääkaapissa ja maut voimistuu. Tilliä kourallinen pilkottuna, 1-2 valkosipulinkynttä puristettuna ja teelusikallinen hunajaa. Sekoita kurkun kanssa ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Valkosipuli ei maistu tässä vaiheessa vielä paljoa, mutta malttia.


Voi pojat tuli hyvää!

Ei kommentteja: