tiistai 12. toukokuuta 2015

Päivitetty muumikokoelmani

Tein viimeksi muumimuki-inventaarion viime vuonna marraskuussa (voit lukea sen täältä). Silloin laskin, että mukeja on kertynyt 48kpl sekä muutama pienempi muki. Tänä vuonna muumimukeja julkaistaan: 
- Ruotsissa kaksi (osana Håll Sverige Rent- kampanjaa)
- Suomessa muumien 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi muki Muumitalosta
- uudet kuvitukset Pikku Myystä sekä Nuuskamuikkusesta
- Kesäsesonkimuki Hetkiä
- tuleva talvisesonkimuki, jonka nimeä en vielä tiedä.

Eli tänä vuonna on tulossa/julkaistiin yhteensä viisi mukia ja lisäksi Ruotsista saatavat kaksi erikoismukia. Tämä on tietysti aiheuttanut taas närää keräilijöiden joukossa, välillä puhutaan rahastuksesta ja välillä puhutaan siitä kuinka muumimukien laatu on kärsinyt, kun osa tehtaista on siirretty Thaimaahan. Minä olen kuitenkin sulkenut korvani tältä puheelta, vaikkakin olen huomannut paljon laatueroja tämän päivän mukeissa ja syynään mukit tarkasti ennen ostopäätöstä.

Nyt uuden inventaarion tehtyäni mukeja on kertynyt 55kpl sekä kolme pienempää vanhempaa lastenmukia.


Onhan noita kertynyt! En juurikaan edes haaveile niistä vanhemmista, joihin saisi upotettua useita satoja euroja. Vielä hankkimatta on tälle vuodelle kesäsesonki Hetkiä, toinen ruotsin muki, talomuki sekä tuleva talvisesonkimuki. 

Lajittelin mukit viimeksi vuodenaikojen mukaan ja nyt uusien mukien myötä niitä piti hieman lajitella uudestaan. Tällaiseen järjestykseen päädyin:

KESÄ
(Kesä-kokoelmaan on tulossa uusi kesäsesonki Hetkiä 
sekä muumitalo-muki täydentämään sarjaa.)

 SYKSY

 TALVI

 KEVÄT

 ERIKOISMUKIT

Erikoismukit eivät ole ainakaan vielä käytössä, paitsi Hurraa, joita on kaksi kappaletta joista toinen on päivittäin mieheni käytössä.

Mitä tähän voisi sanoa. Hullutta on monenlaista, osa perittyä ja osa itseaiheutettua. Tämä hulluus on peritty äidinmaidosta, äitini kun on esikuvani keräilijänä ja suomalaisuuden käsityön arvostajana. Perässä tullaan äiti!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa hulluutta tämä on kunhan se säilyy "järjen" rajoissa. Mukieni määrää en nyt tarkalleen muista mutta vähän vajaa 40 niitä taitaa olla. Minulla on vain kesä- ja talvimukit jotka käytössä. Tosin kaikki mukit ovat käytössä koska en omista mitään kallista mukia. Jouluseikkailu taitaa olla kallein mutta ihan normaalisti sitä talvella käytetään. Ruotsin mukeja on hanki mutta nämä kaikki muut sesonkimukit olen nyt ostanut. Jokaiselle meidän perheen jäsenelle on oma nimikkomukinsa ja pakkohan uusi Myy ja Nuuskamuikkunen oli entisten lisäksi ostaa. Keräilijää minusta ei koskaan tule vaan kaikki Muumiastiat ovat ihan arkisessa käytössä. Nehän on käyttöön suunniteltu.

Rm H kirjoitti...

Käytössä nämäkin lähes kaikki ovat, pitkään kipuilin sen kanssa, että pestäkkö tarrat pois ja otanko käyttöön (vai säilytänkö pakattuna silloisella ullakolla). Minä kun en juurikaan mitään kuumaa (tee, kahvi) juo enkä osaa juoda kylmää juotavaa mukista. Sitten löysin mieheni ja tytöt ja näiden käytölle tuli jotain tolkkua! Hulluutta tämäkin, ehkä jopa enemmän hulluutta se, että näitä ihanuuksia piilottelee ��