lauantai 23. toukokuuta 2015

Mango-jättikatkaravut riisipedillä

Tänään piti keksiä jotain ruokaa pakastetuista jättikatkaravuista. Aluksi ajattelimme tehdä risottoa, mutta jotenkin sitä aina (ehkä vain olettaa), että risoton tekemiseen menee niin kauan, että hirveän nälän ja iltaruuan venyttyä se ei enää houkutellutkaan. Pikaisen googlettelun jälkeen päädyin mangokastikkeeseen, jota hieman muokkasin oman jääkaapin tarvikkeiden mukaiseksi.

Mango-jättikatkaravut riisipedillä kahdelle:

voita
jättikatkarapuja 250g (pakaste)
suolaa
pippuria
1tl currya tai mangocurrya
iso sipuli
1d kermaa
½-1dl vettä
2rkl mangochutneytä
ripaus jauhoja

riisiä

1. Sulata jättikatkaravut kylmässä vedessä pussin ohjeen mukaan. Valuta vesi pois, poista pyrstöt ja mausta jättikatkaravut suolalla ja pippurilla.
2. Keitä sitten riisit ohjeen mukaan.
3, Laita pannulle 1rkl voita ja freesaa jättikatkarapuja pari minuuttia, niin että ne ovat käpristyneet ympyrän muotoiseksi ja maistuvat rapeilta sekä ovat saaneet rusketusta pintaansa.
4. Laita sitten katkaravut kulhoon odottamaan.
5. Pilko sipuli pieneksi ja laita pannulle 1rkl voin kanssa. Freesaa pari minuuttia, niin että sipuli on pehmeää.
6. Lisää curry, kerma, vesi ja mangochutney. (JOS haluat, voit lisätä vielä makeutta tai koostumusta lisäämällä tuoreita mangonpaloja, mangopilttiä tai purkkimangoa.)
7. Anna kastikkeen muhia n.10min. Jos haluat siitä ohuempaa: lisää vettä/kermaa. Jos haluat paksumpaa: lisää ripaus jauhoja ja odota hetki.
8. Loppuvaiheessa lisää jättikatkaravut kastikkeeseen.

HUOM! Ohjeen mitat ja määrät ovat noin arvioita, minä kun en hirveästi mittoja käytä vaan heitän joukkoon ripauksia - isoja ja pieniä - mitä maistelen matkalla saadakseni omaan makuun sopivan ruuan.


Ulkonäkö ei ollut kaikista kaunein, mutta maku oli ihanan makea. Hieman omaan suuhun lisäsin vielä loppumetreillä suolaa, kannattaa siis maistella kastiketta matkan varrella. Ajattelin, että paistettu ananaskin sopisi tämän kaveriksi tai naan-leipä. Kai tämän ohjeen pohja tulee jostain Karibian auringon alta, jossa ruokaan käytetään laajalti erilaisia hedelmiä.

Suosittelen! Mies söi suurella ruokahalulla myös, vaikka ei kai se mikään varsinainen mittari ole, koska hän syö lähes mitä vaan muutenkin. Minä olen meidän perheessä se kranttu! Uskaltaako joku muukin kokeilla tätä reseptiä?

Ei kommentteja: