keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Virkkauksia.

Pitkästä aikaa koneen ääressä. Tämä elämän hektisyys on vienyt täysin ajan ja vähän voimiakin, varsinkin kun tässä allekirjoittanut on taas flunssassa. Ylähengitystiet on niin tukossa, että mitään ei haista tai maista ja hengittäminen on työlästä. Viime yön nukuin tyyny patjan alla, niin en voinut työntää sitä pois ja sujui yö pikkuisen paremmin. Ehkä se tästä :)

Sain virkattua tyttöjen maton! Alku oli tuskan ja työn takana, koska sain aluksi niin monta ideaa, joista en osannut päättää ja kokeilin niitä kaikkia onnistumatta. Perfektionisti kun on tässä asiassa, niin en osaa hyväksyä pientäkään epäkohtaa ja puran sitten tekeleen. Matto on halkaisijaltaan n.140cm ja tehty kolmesta erivärisestä ontelokuteesta. Aikaa tämän tekemiseen meni päiviä 5, joista 2 olimme reissussa Tampereella.

Tytöt olivat tyytyväisiä ja pienet ihmeet kiittelivät kovasti. Äitipuolikin oli oikein onnellinen, tykkään tosi paljon eri tekstuureista täällä kotona ja tämä ontelokude viehättää paksuudellaan sekä jämäkyydellään kovasti. Matto kun ei ole perinteisen pehmeä, vaan sellainen jämäkkä ja lämmin. Alle piti laittaa liukaste-este, koska liukastahan ontelokude on.

Eilen sairaspäivänä (kun makuulla ei voi olla ja nukkua ei pysty tukkoisuuden takia) tein mittatilauksena vielä miehen siskon perheelle tämän:


Pikkuinen matto on tehty ratas-tekniikalla, mistä tulee nuo säteen näköiset kierrokset. Söpö pieni tekele, vaikka itse sanonkin!

Ison maton tein omasta päästäni ihan vaan perus silmukoilla. Pienempään mattoon hieman muokatun ohjeen otin täältä.

Ei nämä virkkaukset tähän vielä lopu: tekeillä on pari koria sekä vielä yksin pieni matto kylppärin ovelle. Eihän nämä (sisustus)käsityöt tekemällä lopu!

Ei kommentteja: