keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Uusimmat muumi-löytöni!

Kuten tiedätte, pidän kovasti Perhe-nimisestä muumimukista. Muki oli tuotannossa vuosina 2002-2009 ja 2011. Siinä on kolme pääväriä: sininen, punainen ja keltainen ja hahmoja siinä on Muumipappa, Muumimamma, Muumipeikko, Niiskuneiti ja Pikku Myy. Kuvat ovat selkeät ja niistä välittyy ilo. Siinä pappa iloitsee jostain niin, että vanhan jalka on noussut kepeästi ylös, mammalta näkyy silmäkulmasta naururyppy, muumipeikko heittää kuperkeikkaa, Niiskuneiti tanssii ja Pikku Myy istuu aloillaan. Harvinaista Pikku Myylle, se täytyy myöntää. En oikein osaa sanoa, mikä minua tässä Perhe-kuvituksessa viehättää! Ehkä jokin syvempi merkitys siitä, että entinen sinkkutyttö sai miehen mukana kokonaisen perheen.

Olen siis keräillyt noita Perhemukeja jokaiselle perheenjäsenelle; tytöille yhdet kapioihin, aikuisille yksi käyttöön kesän mukeihin sekä yksi on vielä jemmassa. Sain ystävältäni puoli vuotta takaperin yllättäen tuollaisen lautasen sekä äitini oli löytänyt kirpputorilta samanlaisen, jonka sain joululahjaksi. Lautanen on kaksipuoleinen, ns.vanhempaa tuotantoa, eli sitä ei valmistettu vuotena 2011.Näistä lautasista toinen on (vain meidän aikuisten) käytössä ja toinen on ollut kaapissa. Ei niitä lautasiakaan määrättömästi hyllylle mahdu. Mutta voi, sitten bongasin paikalliselta facen kirppikseltä, kuinka joku myi Perhekulhoa. Mukeja minulla oli, lautasiakin kaksi, mutta ei yhtään kulhoa! Se oli edullinen löytö: tarrallinen eli käyttämätön perhekulho. Minua ei nuo tarrat liikuta, koska pesen ne pois ja otan käyttöön sitä mukaa, kun uusia tulee ja vuodenajat vaihtuu. Mutta koska olin itsekseni hintoja vertaillut ja pohtinut, että 30€ olen valmis maksamaan tuosta ihanuudesta, maksoin mielihyvin 35€ tarrallisesta eli varmasti käyttämättömästä kulhosta. 


Eikä siinä vielä kaikki! Kiittelin kaupoista tätä naista jälkeenpäin ja sanoin, että jos hän päättää enemmänkin luopua muumeistaan niin pitää minut mielessä. Hän heitti päivän päästä viestin, että hänellä olisi kaksipuoleinen perhelautanen menossa myyntiin. Hän pyysi 40€, joka alkuun kuulosti hurjan paljolta ja luovuin kaupoista. Sitten hieman vertailin hintoja netissä ja näistä kaksipuoleisista lautasista vuosilta 2002-2009 maksetaan uusista keskiarvollisesti jopa 75€, käytetystä hyväkuntoisesta 65€ ja käytetystä 40€. Heitin uuden viestin naiselle ja äsken hain tämän ihanuuden hintaan 35€! Tässä ei ollut tarraa, mutta tämä oli todella hyväkuntoinen. Nyt näitä lautasia on meillä kolme kappaletta, vielä yhden kun jostain löydän niin kaikilla meillä on omamme. Kyllä tämä vahvasti siltä näyttää, että pyrin keräämään kaikille meille mukit, kulhot ja lautaset :)

Nyt yksi setti on siis täynnä!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla hieno kokoelma perhettä! Edullisesti olet kulhon ja lautasen saanut. Ehkä minäkin vielä joku päivä sorrun mukin seuraksi kulhon ja lautasen hankkimaan.

Muumimamma