sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Vispipuuro marjoista.

Viime kesänä keräsimme kilvan naisten kanssa ystäväni marjapuskat tyhjiksi. Keräsin myös puna- ja valkoviinimarjoja, tietämättä mitä niistä tehdä. Jossain välissä ajattelin, että voisin koittaa ensimmäistä kertaa tehdä itse vispipuuroa ja tänään sen tein! Suosittelen lämpimästi, oikein hyvää tuli ja mikä parasta, todella helppoa tehdä! 

Minun versioni oli tällainen:

5dl punaviinimarjoja (pakaste)
3dl valkoviinimarjoja (pakaste)
3dl mansikoita (pakaste)
1,2l vettä
2dl mannasuurimoita
½tl suola
1-1½dl sokeria

Ensin keitä jäiset marjat veden kanssa.



Kun marjat ja vesi kiehuu, siivilöi marjat pois.

(Tästä oltiin eri ohjeissa montaa mieltä, joku jätti marjat puuron joukkoon kuiduiksi ja joku (kuten minä) en ollut kesällä perannut marjoja kunnolla, joten joukossa oli pieniä risuja ja moskia, eli siivilöin siksi marjat ja risut pois...)


Sitten lisää mannasuurimot vispaten kiehuvaan marjaveteen.


Jäähdytä. 

Minä vein kattilan parvekkeelle, jossa se sai levätä tunnin. Missä ajassa se ei kuitenkaan ehtinyt kunnolla jäähtyä, mutta lähes kuitenkin ja niin paljon tarpeeksi, että sen pystyi vispata. Kylmä vispaantuu paremmin kuin kuuma puuro.


Ja ei kun vispaamaan!


Maistele välillä ja lisäile sokeria makusi mukaan. 
Maistuu parhaiten maidon kera, meillä tytöt söi molemmat kaksi lautasellista välipalaksi ja lupasivat molemmat syödä iltapalaksi tätä uudestaan.

Onnistuin! Entä sinä, onko sinulla pakastin täynnä viime kesän marjoja jotka odottaa herkkusuita!

Ei kommentteja: