tiistai 17. maaliskuuta 2015

Uusi sohva, kropsu ja oksennustauti lapsella = eilinen.

 Olin aikeissa tällä viikolla vihdoin tilata meidän hääkuvat. Ajatusta on siivittänyt myös se, että koska häät olivat pienimuotoiset ystävien kesken, saisin kaikki hääkuvat yhteiseen isoon kehykseen. Löysimmekin kehyksen, missä keskellä oli yksi kolo vähän isommalle kuvalle, mutta se jäi vielä ajatukseksi kauppaan. Eilen lähdimme varta vasten sitä noutamaan, mutta se ei enää ollutkaan sellainen, mitä mielikuva päässä oli. Lähdimme käymään Kodin1:ssä. Arvaatkos mitä sieltä ostimme? Ehei, ei löytynyt kehyksiä vaan SOHVA!

Kuva Kodin1:stä.
Kodin1:sen Yllätyspäivät yllätti hinnoillaan meidät ja hetken pohdittuamme ostimme sohvan. Sohva on siis kuvassa näkyvä 3-istuttava harmaa Denver-merkkinen sohva. Niitä oli 10kpl tarjouksessa hintaan 249€ ja tämä meidän tilaamamme kappale oli toiseksi viimeinen. Ei tämä ollut ihan tuulesta temmattu ostos, meillä kun on tuo T:n vanha iso ruskea divaanikulmasohva, joka on ajanut asiansa, mutta ei ole ollut enää entisen veroisensa vaan paljolti nukkaantunut ja entisten kissa-asukkien raatelema. Aika aikansa kutakin! Olimme siis pohtineet jo jonkun aikaa, että haluamme uuden 3-istuttavan ja harmaan sohvan. En ole oikein koskaan pitänyt divaani/kulmasohvista niiden suuren koon vuoksi ja tarkoituksena onkin sitten tähän rinnalle löytää nojatuoli. Olen kyllä innoissani!


Sohvanoston jälkeen söimme välipalan keväisessä auringossa. On kyllä ihanaa, kun täällä on nyt paistanut päivisin aurinko. Tulee itsellekin kevyempi olo, kun aurinko paistaa! Ainut vaan, että tuo pöly ja hiekka ulkona tulee silmiin ja nenään sekä aurinko paljastaa likaiset ikkunat ja sisälläkin tarpeen kevätsiivoon, mutta ehkä maltan mieleni siihen asti, että suurin osa keskustan kivistä ja katupölystä on siivottu pois, ennen kuin vien omat mattoni ulos.

Päiväkotilainen kysyi eilen, että voisinko tehdä kropsua (pannukakkua). Tottakai! Olemme lisäksi katsoneet suomalaisen lastenelokuvan Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri ja siitä soundtrackia kuunnelleena, meillä olikin jo kropsu-ohje! Tämä ohje poikkeaa omastani, mutta uuden kokeileminen on aina mukavaa ja tästä kropsusta tuli oikein makea (kirjaimellisesti)!

Täältä voit kuunnella laulun, missä on tämä sama ohje!

Tarvitset:
4dl jauhoja
1½dl sokeria
1tl suola
1tl leivinjauhe
1tl vaniljasokeria
2 munaa
8dl maitoa
100g voisulaa

Kropsun teet näin:

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Sitten toisessa kulhossa riko munat maidon joukkoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää vielä voisula. Sitten yhdistä kuivat aineet maito-muna-voisulaan. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Paista leivinpaperin päällä 200 asteessa puoli tuntia. Kropsua syödään kermavaahdon ja hillon tai kermavaahdon ja nutellan kera, nams!

Tässä vaiheessa päiväkotilainen alkoi oksentamaan. Meillä on päiväkodissa jyllännyt oksennustauti ja norovirus, minkä itsekin sairastin viime viikolla. Hirmu reippaasti tyttö tiesi itse kertoa, millainen olo on ja koska mennä vessaan. Ilta ja yö meni oksentaessa ja huonoa oloa potien, vain kerran hän heräsi sängyssä yskimään ja oksentamaan niin, että yöllä sai pestä yhden koneellisen lakanapyykkiä, muuten hän ehti aina vessaan. Unta hän ja minä sain vain muutaman tunnin kerrallaan, mutta molemmat meistä olivat hereillä 6.30, kun T ja koululainen heräsivät päivän puuhiin. Pieni aamupala ja paljon lastenohjelmia, tuossa sohvalla tyttö nyt reippaasti istuu. Minullakin meni noro ohi sillä, että oksensin yhden illan ja yön, seuraavana päivänä perästä kuului ja sitten se oli ohi. Syömään pystyin silti vasta loppuviikosta, jatkuvasti etoi kaikki ruoka, vaikka ei enää oksettanutkaan. Toivotaan, että tämä oli tällä ohi tytön kanssa, nähtäväksi jää, miten T ja koululainen reagoi ja tarttuuko tämä heihinkin! Toivotaan parasta, nyt sohvalle. Aikeena katsoa tuo Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri, suosittelen kovasti paljon kaikille, on hauska suomalainen elokuva!

Ei kommentteja: