sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kotimme valaisimet.

Viikonloppuna ajattelin tätä kirjoittamista. Suurin ongelmani lienee se, että puhelimeni blogger-sovellus ei toimi joten kaikki kirjoittaminen täytyy tehdä koneella. Ja kun saa töissäkin päivittäin käydä, niin kirjoittelulle jää iltaisin aikaa. Ei siis yhtään niin paljon, kuin mitä haluaisin. Toiveeni olisi, että voisin suoraan kuvan ottamisen jälkeen postata sen tänne, näin tulisi postattua enemmän. Lisäksi toivoisin, että saisin paremman kameran. Iloitsin blogin aloittamisen aikaan, että nyt saan parempia kuvia (kyllä, nämä kuvat ovat paljon parempia, kuin vanhalla puhelimellani), mutta nyt tuntuu monesti, että nämä kuvat eivät tuo esiin kaikkea sitä kauneutta ja syvyyttä, mitä kuvilta kaipaan. Aloin säästämään astianpesukoneeseen, kun se on saatu niin alan säästämään kameraan! 

Ajattelin kuitenkin tätä kirjoittamista ja tätä kamera-ongelmaani. Päädyin siihen, että koska en saa otettua niin hyviä kuvia kokonaisuuksista, niin esittelen teille yksityiskohtia kodistamme, mistä pidän kovasti. Tänään on vuorossa meidän valaisimet.

Viime vuonna lokakuussa osallistuimme naisten kanssa kurssille, jossa meille opetettiin, kuinka pyöritellään palloja paperinaruista. Oppi meni perille ja sitä on kovasti käytetty! Ensimmäinen tuotokseni oli tämä:


Kolmikantainen kattovalaisin. Olen ollut kovin tyytyväinen tähän valaisimena, vaikkakin odotan kovasti jo vappua, koska silloin kauppoihin tulee taas erilaisia ilmapalloja (minä kun etsin yhtä tiettyä mallia) ja ajattelin tehdä uudet pallot vähän ohuemmasta paperinarusta, lisäksi kokonaan valkoisesta narusta. Pidän siitä, että vaikka kotonamme on myös design-valaisimia, näkyy täällä silti minun rakkauteni puusteluun ja käsillä tekemiseen.

Uusin lamppumme on pianon päällä majaileva Block-valaisin. Saimme sen vanhemmiltani joululahjaksi. Blockin on suunnitellut Harri Koskinen ja se koostuu kahdesta lasitiilestä, jonka väliin lamppu jää. Kooltaan tämä on se isompi (9,5 x 9,5 x 16cm). Harri Koskinen teki läpimurtonsa juuri tällä valaisimella vuonna 1996. Pidän tästä lampusta siksi, että sen muoto on maskuliininen. Se valaisee juuri sopivasti vain vähän, on sellainen tunnelmavalaisin.  


Seuraavana ikisuosikkini Tupla Kupla koko M. Suunnittelijana Eero Aarnio, vuosi 2001, tunnetaan myös nimellä Double Bubble. Alunperin Tupla Kupla piti valmistaa lasinpuhallustekniikalla lasista, mutta sitten päädyttiin hyödyntämään muovailutekniikkaa; saatiin valaisimelle kestävyyttä sekä valon parempi hallittavuus. Näin valo suodattuu paremmin ja valo jakautuu tasaisemmin kolmen lamppunsa ansioista. Tupla Kuplaa on kolme eri kokoa; kaksi pöytävalaisinta (koot s ja m) sekä yksi veistoksellinen seisova valaisin (xl). Olen käynyt ihailemassa Kodin1:ssä tuota kaikista kookkainta valaisinta ja onhan se siis iso! Minä joka olen 163cm pitkä, pystyn ihan hyvin piiloutumaan sen taakse...


Muumifanina meillä on tietysti muumivalaisimiakin. Tyttöjen huoneessa toinen ja toinen keittiössä. Alunperin kun näitä ostin vuosia sitten, ajattelin, että jos nämä eivät muualle sovellu niin sitten johonkin vaatehuoneeseen tms. mutta hyvin ovat tänne sopineet. Nämä pienet valaisimet toimivat varjolyhdyn tavoin, saaden kuvat elämään lasin pinnassa. Valaisimet ovat kooltaan pieniä. Pahoitteluni kuvalaadusta, iltaisin kun näitä ehtii kuvailla on luonnonvalo jo kadonnut taivaanrantaan ja saadakseni valaisimeni kuvat näkyviin piti kontrastina ottaa kuvat, joiden tausta on ihan musta.

Vasemmalla Ikuisesti yhdessä, oikealla Pikku myy vedessä.

Eteisen ja keittiön välimaastossa meillä on tunnelmavalaisimena itsetekemäni pallovalaisin paperinarusta!


Makuuhuoneessamme on riippuvalaisin, Anttilasta ostettu nimeltään Vendela. Varjostin on läpikuultavaa mustaa kangasta "timantti" koristein. Tämä valaisin on eniten mielessäni sillä tapaa, että haluaisin makuuhuoneeseemme vähän persoonallisemman valaisimen. En vaan ole vielä löytänyt mieleistäni, enkä oikein kovasti kyllä etsinytkään. Tällä välttää siihen saakka, kun se oikea tulee vastaan! Vaikka kyllä tämäkin hyvin sisustukseen sopii, koska päiväpeittomme on musta hopeilla kukilla, siitä postaus myöhemmin.


Viimeisimpänä esittelyyn meidän yöpöydän valaisimet: Ikeasta ostetut Årstid pöytävalaisimet. Paremman puutteessa nämäkin, en ehkä ihan pidä näiden korkeudesta, vaikka muuten silmää miellyttävätkin.


Yöpöydällä minulle elintärkeä Fatboyn laturi. 
Puhelin vaan "pullukkapojan" päälle yöksi lepäämään ja aamulla sen saa siitä ottaa mukaansa. 
Toimii Qi tekniikalla, langaton lataus.

Mikä miellyttää sinua eniten meidän valaisimista, vai miellyttääkö mikään?

Ei kommentteja: