keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Mustia viiruja muumikulhossa.

Huusin paikalliselta Facebookin huutokauppa-kirpparilta Muurlan muumitarjottimen. Olen epäsäännöllisen säännöllisesti näitä meille kerännyt, ne on niin söpöjä! Yhteystietoja vaihdettaessa kysyin myyjältä, onko hänellä muumikulhoja myynnissä. Hänellä oli! Kiinnostuin hemulista ja hattivateista ja hinta saatiin kohdilleen. Sovittiin treffit ja tänään tapasimme. Kauhistuin nähdessäni kulhot! Ne olivat kyllä täysin ehjät ja ilokseni hiukan painavampia, kuin kaapissa olevat uusimmat muumikulhot ja olivat siis hiukan vanhempia yksilöitä. Syy, miksi kauhistuin oli, koska en ollut tajunnut kysyä mitään kulhoista! En edes sitä, että olivatko ne ehjiä. Onneksi olivat, mutta tämä muumimania on ajanut jo joitain ihmisiä rikoksen tielle (muumiforumeilta ja lehdistä luettua), kun näitä viedään toisilta ja myydään eteenpäin. Kauhistelin, että miten minä, joka muutenkin syynään kaiken tarkasti olin niin huolimaton!! En kuitenkaan perunut kauppoja, koska olin onnellinen saadessani kohtuuhintaisen hemulikulhon (postunut tuotannosta 30.6.2013), mutta jos olisin tämän tiennyt, niin olisin tinkinyt hinnasta vielä puolet pois.

Tässä syy miksi kauhistuin:



Kulhot olivat ympäriinsä tuollaisia mustia viiruja!!!

Onneksi treffit olivat kaupan pihassa ja kävin suoraan hakemassa Taikasienen. Kotona yritin hangata sillä, lähes tuloksetta. Sanoin T:lle, että tässä menee kolme viikkoa, kun tällä hinkkaa. Googlettelin ja löysin vastauksen: ruokasooda.

Kastelin kulhon, hieroin siihen ensin sormella ja sitten ihan tavallisella sienellä ruokasoodaa ja katsokaa tätä jälkeä:



Olen taas onnellinen ja erittäin tyytyväinen, sain kohtuuhintaisen hemulin sekä hattivatit (jotka ovat päiväkotilaisen suosikkeja!) Tämä ei tietenkää varmasti tehoa, jos viirut ovat rikkoneet lasitteen, mutta näin ei tässä tapauksessa kuitenkaan - onneksi - ollut :)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Ruokasoodahan käy kaikkeen, kysy vaikka martoilta. ;)