torstai 26. helmikuuta 2015

Miten kävi poppanan, jolle steariinit levis?

Muistatko tämän?


Joulumarkkinoilta ostettu uusi poppana, samoilta markkinoilta ostetut tervakynttilät ja niinhän ne valui. Arvaatte varmaan, kuinka harmitti. Minulla on tapana rullata poppana aina ruuan ajaksi sivuun, koska pöytä on paljon helpompaa pitää siistinä, kuin pestä poppana joka ruokailun jälkeen. Eräänä päivänä olimme mieheni kanssa kahden kotona ja päivälliseksi söimme spagettia ja tomaattikastiketta. Olin rullaamassa poppanaa, kun mies pyysi, että jättäisin sen paikoilleen. Hieman vastahakoisena niin tein. Ja tietenkin minä ITSE sotkin poppanan tomaattikastikkeella. Tiedättehän, kun sitä syö haarukalla ja lusikalla ja rullaa spagettia ja siitähän roiskuu. Harmitti jo silloin. Samana iltana ajattelin, että poltan näitä ihania kynttilöitä (että niitä voi taas syysmarkkinoilta ostaa) ennen kevään ja valon tuloa ja näin kävi. Kuului vaan hirveä ritinä ja rätinä, kun kynttilästä tippui  sydän liinalle ja jäi palamaan. Onneksi olin sohvalla vain puoliunessa, että heräsin ja nopeasti toimin...

No, ei muutakun googlettamaan, miten saan steariinitahrat pois.


Googlettelusta ei ollut mitään apua, kun kerroin tästä äidilleni ja hän eteläpohjalaiseen tapaansa antoi hiukan neuvoja ja niin oli tehtävä. Tiedättekö tahranpoistoaineen Tabortin? Se on ollut äitini luottoapulainen vaikeiden tahrojen poistamisessa ja tähän äitini nytkin luotti.

Suihkutin Tabortia runsaasti steariinin päälle ja annoin vaikuttaa. Murskasin ensin käsilläni steariinin pieniksi paloiksi, sen jälkeen paukutin steariinia paloiksi veitsen painavalla päällä, imuroin pieniä hippusia ja tuohon lopputulokseen tulin. Siitä pesukoneeseen.


Ei siitä täydellisen puhdas tullut, mutta melkein! En tiedä olisinko saanut silittämällä paremman lopputuloksen, mutta sen ainakin opin, että kynttilöillä tarvii olla alusta, oli ne sitten Kivi-tuikkuja tai ensimmäisessä kuvassa olevia mieheni joululahjoja Ultima Thule-sarjaa. Säästytään paljolta.

Onko teille muille käynyt köpelösti kynttilöiden ja erityisesti steariinin kanssa?

Ei kommentteja: