torstai 26. helmikuuta 2015

Ja sitten tuli kevät kaappiin.

Kyllä se vaan nyt niin on, että meillä muumimukit meni vaihtoon. Muistatko, kun lajittelin viime syksynä muumimukini vuodenaikojen mukaan? (Postauksen löydät täältä.) Täällä meillä kun enää öisin on pienet pakkaset ja päivisin ihan vesikelit ajattelin laittaa iloiset talviset muumimukit odottamaan ensi talvea. Mieheni on sitä mieltä, että nyt on kyllä talvi ja vielä ne pakkaset tulee, mutta minä haluan hiukan enemmän valoa tänne sisällekin ja mikä parempaa kuin ottaa käyttöön raikkaan väriset mukit.


Nämä mukit siis hyvästelin hetkeksi nukkumaan "talviuntaan" laatikoihin.

Olen kyllä kaikinpuolin iloinen, että viime vuonna sain kartutettua puuttuvia talvimukeja. 

Tuossa on ylhäällä (minun kokoelmani) kaikista vanhin 
Joulumuki 2004-05, 
siitä Talvinuotio 2006, 
Lumilyhty 2007, 
Talvinuotio 2008.
Jouluyllätys 2009,
Hiihtokilpailu 2010,
Lumileikkejä 2011,
Talvimetsä 2012,
Kuusen alla 2013 ja
Hiihtäen Herra Virkkusen kanssa 2014.
Lisäksi talvisia mukeja ovat Muumipeikko jäällä ja Mörkö.


Käyttöön otimme siis nämä:
Niiskuneidit keltainen ja 
vaaleanpunainen (keltainen poistunut tuotannosta).
Tiuhti ja Viuhti,
Nipsu (turkoosi),
Mymmelin äiti,
Nuuskamuikkunen (poistunut tuotannosta),
Hosuli,
Mymmeli,
Hemuli,
Muumipeikko (vaaleansininen)
ja Tuutikki (poistunut tuotannosta).

Kulhoja on tarpeeseemme liian vähän (5kpl), mutta puolet noista on vielä kaupoissa myytävänä eli niitä sitten hankkimaan, kun sopivan hintainen tulee kohdalle! Minähän kun en tunnetusti muumeista paljoa maksa, vaan kiertelen ja ostan kun sopiva tarjous tulee vastaan. Ei se ole hullu joka pyytää, vaan hullu joka maksaa!


Sokerina pohjalla:

tämä erikoinen muki on nimeltään Hurraa. Se oli myös talvimukeissa mukana, mutta koska se on mieheni lemppari, niin jätämme sen käyttöön. Minulla on oma samanlainen vielä tarroilla ja laputettuna, mutta tässä joku aika sitten ostin ystävältäni muutaman hänelle turhan muumimukin ja onnellisena sain ojentaa miehelleni oman Hurraan. Kyllä, meillä mies on ihan yhtä paljon tässä mukana, kuin minäkin.

Tämä muki oli tarjolla rajoitetun ajan vuonna 2012. Muumi-mukien sarjassa muki on hieno muista Helsingin nimityksestä maailman designpääkaupungiksi, hurraa Helsinki!

Miten teillä on kevät otettu vastaan, vaihtuuko verhot, sohvat vai mukit kuten meillä?

2 kommenttia:

Henriikka kirjoitti...

Ihana, en oo ikinä ajatellutkaan, että muumimukitkin voi laittaa esille vuodenajan mukaan :D

Rm H kirjoitti...

Hei Henriikka, tein vuodenaikajaon viime syksynä, kun laskin muumimukini lattialle ja ilokseni huomasin: niitä oli kertynyt yli 50kpl! En tiedä koska virallisesti itse aloin niitä kerätä (lahjaksi saatu hyvä pesämuna), mutta tarve saada kaikki joskus esille synnytti idean, jota en ole katunut! 😊