sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Navikka-puoti

Ihanaa sunnuntai-iltaa! Täällä meillä on ollut kirpeä pakkaspäivä, ollaan miehen kanssa nautittu ajasta kahden ja kävimme työmaallakin tekemässä ensi viikoksi suunnitelmia. Siellä on ollut laajennus ja sitä kautta remontti, mihin ensi alkuun mieheni siirtyy uusiin tiloihin ja minä sitten myöhemmin uusien tilojen toiseen päähän. Jännittäviä aikoja!

Palasin kuitenkin mielessäni vielä joulumarkkinoille, jotka tuttuun tapaan järjestettiin marraskuun lopussa Paviljongissa. Siellä paikalliset yrittäjät esittelivät tuotoksiaan ja minä nappasin mukaani kaksi ihanaa tuotetta Navikka-puodista. Tämä puoti on Keuruulta, valitettavasti heillä ei kuitenkaan ollut nettisivuja, joihin voisin teidät vinkata, mutta jos Keuruulla pyörähdätte niin käykää ehdottomasti siellä. Ohjeita ja tietoja löydät täältä

Heidän kojustaan ostin tämän:

Eikö olekin hurmaava? Pitkään mietin, että mihin tuon pussukan laittaisin, tai mihin käyttötarkoitukseen, mutta ylitse muiden ajatusten, se löysi paikkansa tyttöjen huoneesta. Tytöt leikkivät vielä jonkun verran pehmoleluillaan ja niitä pukin kontista löytyikin useampia. Mm.kuvassa näkyvä Apina on usein sen verran tuhma, että hän joutaa olla jäähyllä niin penkillä kuin auton peräkontissakin :) Vähän vielä epäröin kuitenkin pussukan sijoituspaikkaa, kun meillähän on sellainen sopimus tyttöjen kanssa, että kaikki lelut asuu vaatekaapissa ja niitä saa sieltä sovitusti ottaa. Näin pussukkakin joutuisi asumaan kaapissa, vaikka sen paikka olisi ehdottomasti kyllä olla esillä...

Tämä "lelut asuvat kaapissa" toimii meillä oikeasti aivan mahtavasti, tytöt siivoavat näin jälkensä sekä osaavat kauniisti tulla neuvottelemaan kanssamme siitä, mitä tai millä haluaisivat seuraavaksi leikkiä. Tämä ajatus lähti oikestaan siitä huomiosta, että kun tyttöjen lelut olivat kaikki kauniisti esillä, heidän leikki usein muuttui pelkäksi riehumiseksi. Tavarat lensivät pitkin seiniä ja lattiat olivat täynnä pieniä palikoita ja tavaroita, joita ei ikinä sen jälkeen enää löytynyt. Ja täytyy sanoa, että tytöt ovat tosi hyvin myös suhtautuneet ja oppineet tähän, että lelut on kaapissa ja uuden lelun/lelut saa, kun edelliset on kerätty pois. Ei tarvitse riidellä siivouksesta! Suosittelen!

Toinen asia, minkä ostin oli harmaa-valkoinen (luonnonvalkoinen) poppana! Olen aina rakastanut poppanoita, niitä on muutamia rakkaita lapsuudenkodistani lähtenyt mukaani, joita käytän aina tilaisuuden tullen pöydillä. Niissä on vaan joku taika, ehkä joku muisto siitä, kuinka äitini teki niitä kangaspuillaan, opittu taito omalta mummaltani, joka oli aikoinaan kovakin tekemään pellavaliinoja ja poppanoita mummolan vintillä. Niiden kangaspuiden alle ja taakse oli tietenkin myös mukava piiloutua, kun veljien tai serkkujen kanssa leikittiin piilosta... Poppana on näytillä rahin päällä, muuten se on ollut tässä ruokapöydällä (joka lainehtii nyt niin paljon tavaraa, että ei voinut ottaa kuvaa todisteeksi). Muumitarjotin on toiminut lasinalusena rahilla, se löytyi kirpputorilta! Olin juuri joulukuun alussa ostanut miehelleni synttärikortin samalla kuvalla, ja ehdin jo ääneen toivoa, että löytyisipä tästä (kortista) suurempi versio, kun tämä on mielestäni niin kaunis kuva ja ei mennyt kauaa, kun äitini sen kirppikseltä minulle löysi :)

Tällaisiin kuviin ja tunnelmiin, miten teillä on sunnuntai (tai koko viikonloppu) sujunut? Toivottavasti olette nauttineet muiden seurasta tai levänneet vaan yksin. Tämän illan ajan on vielä mahdollisuus osallistua kommentoimalla täällä, yritän ehtiä tiistaina tai keskiviikkona takaisin tänne koneelle (huominen kun menee täysin töissä aamusta iltaan!) ja silloin julkistan voittajan!

Ei kommentteja: