keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Luukku 16, joulusäkit.

Joulusäkit.

Meillä on aina ollut paljon lahjoja. Äitini ostaa ensimmäiset jo juhannuksen jälkeen tai joskus jopa tammikuussa alennusmyynneistä. Itselläni on sama tapa, ostelen lahjoja jo tietoisesti kesän jälkeen, jos niitä tulee edullisesti vastaan. En missään tapauksessa ole sellainen, joka hakee kaupasta kaiken juuri sillä hetkellä, kun sitä tarvitaan. Voisin sanoa, että olen tietoinen kauniiden asioiden hintahaarukasta ja tiedän, kun kiertelen kaupoissa ja kirppiksillä, mitä kannattaa maksaa. Harvoin, siis äärimmäisen harvoin ostan mitään ns.oikealla hinnalla. Tästä syystä meillä on tänä jouluna tytöille (ja kyllä niitä on miehenkin joulusäkkiin) kiitettävästi kertynyt. En ole minkään krääsän ostelija, vaan tykkään laadusta. Suomalaisesta.

Päätin siispä tänä vuonna, että etsin joulusäkit kaikille meille neljälle. En löytänyt mieleisiä, koska sellaiset juuttisäkit eivät vaan sovi tähän maailmaan, mikä meillä on joululle luotu. Siispä kangaskaupan kautta kotiin ja tekemään omat. Tällaiset niistä tuli!

Askarteluhuopaa, n.60cm sivu kaksinkerroin


Pari valmista pussia lahjat sisällä!
Ohje oli yksinkertainen! Ostin kangaskaupasta askarteluhuopaa, se kaksinkerroin ja sivun pituus n.60cm. Ompelin kaikki sivut ja taitoin yläosan pariin kertaan ja ompelin siihen myöskin kangaskaupasta löytynyttä pom pom-nauhaa. Näitä on nyt valmiina kolme: valkoisella, punaisella ja harmaalla pom pom-nauhalla, säkki mustalla nauhalla on tulossa!

Meillä ei joulupukkia nähdä, tytöt eivät oikein enää usko ja koska vietämme aaton mökillä, mutta emme halua viedä pienessä autossa täältä kotoa lahjoja sinne avattavaksi, niin tonttu käy meillä kotona aatonaattona päiväkävelyn aikana ja tuo jokaiselle oman joulusäkin täynnä lahjoja! Shh!