sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäivä!

"Joulu on sentään joka vuosi, mutta isänpäivä on vaan kerran vuodessa!" Näin sanoi eräskin tonttu aikoinaan maikkarilta tulleessa The Joulukalenteri ohjelmassa. Käsi ylös joka sen muistaa, se oli vaan joulukalentereista paras!

Tänään on meillä vietetty isänpäivää pienten lahjojen ja herkkujen parissa. Leivoin appelsiini-suklaamoussekakun sekä whoopieita! En tiedä miten tuo whoopie sanana suomeksi taipuu, mutta kaikki te äidinkielenopiskelijat ja -opettajat: koittakaa kestää!

Tein elämäni ensimmäisen kerran moussekakun. Juustokakkuja ja kuppikakkuja osaan leipoa, täytekakut ja voileipäkakut ovat vielä tuntemattomia, samoin tämä moussekakku. Seuraan Koko Suomi leipoo ohjelmaa, ja viime viikon jaksossa kilpailijat tekivät moussekakkuja ja tämän viikon jaksossa whoopieita. Tottakai minunkin piti koittaa! Moussekakku on appelsiini-suklaa ja whoopiet ovat vaahtokarkkitäytteisiä. Moussekakun ohjeen löysin täältä ja whoopiet tarjosi kinuskikissa. Kakun kanssa ei ollut juurikaan ongelmia ja ohjeet olivat selkeät. Pohjaan laitoin kaakaojauhetta pari ruokalusikallista, mutta en tiedä oliko se hyvä vai turha juttu. Kakku on sen verran suklainen, että ehkä pohjan olisikin ollut hyvä olla suklaaton... Appelsiinin maku tuli hyvin esiin! Lisäksi sain rakenteesta ihanan samettisen, vaikka luulin sen klönttiintyvän liivatteesta ja / tai sulaneesta suklaasta...

Whoopiet sitten taas... Keksiosuus oli helppo. Piirsin 2 euron kolikolla renkaita leivinpaperiin, että sain tasaiaset keksit. Ohje oli myös yksinkertainen ja maku hyvä. Vaahtokarkkitäyte taas oli mielenkiintoinen. Tein sen edellisenä iltana jo valmiiksi kylmään jähmettymään (ohjeessa jääkaapissa vähintään 3 tuntia). Täyte oli tahmeaa ja koska minulla ei ollut pyöreää isoa tyllaa, niin käytin isoa tähtityllaa, joka teki kekseistä kauniit pienine huippuineen, mutta NE EIVÄT SITTEN TIETENKÄÄN OLLEET TASAISIA!! Eli kun aloin täyttää keksejä, ne eivät ehtineet jähmettyä yhtään, koska keksi kallistui huipun vuoksi toiselle puolelle ja täyte alkoi valua. Oppia ikä kaikki, ensi kerralla minulla on pyöreä iso tylla ja voin puolet tehdä tähtityllalla, koska onhan nuo pienet huiput kauniita. En myöskään pystynyt koristella whoopieita, koska pieni paniikki siinä iski, kun täyte alkoi valua... Ensi kerralla sitten. Kaikenkaikkiaan oikein helppoja ja hyviä, täyte on seuraavalla kerralla jämäkämpää (ja jotain muuta kuin vaahtokarkkia) ja minulla on oikea tylla käytössä.

Päivää jatkuu nuoremman päiväunilla, koululaisen läksyillä ja minun pyykeillä. Iltaruuan jälkeen lähdetään kävelylle, täällä Jyväskylässä tulikin lunta muutama päivä sitten, mikä on tietenkin nyt jo loskaa, mutta valkeaa silti! Minä kyllä nautin tästä joulunodotuksesta, joka itselläni alkaa jo marraskussa.

Paljon onnea kaikille Iseille! Oma isäni on maailman paras ja nauttii omasta arjestaan äidin kanssa Vaasassa mökillä. He ovatkin sellaisia mökkeilijöitä, että jokainen vapaa hetki vietetään siellä. Näin arjen keskellä harvoin lähdemme etelä-pohjanmaalle ja siksi odotan nyt joulua jo kovasti, että pääsen aatoksi sinne, missä juureni ovat.