torstai 14. elokuuta 2014

T O R S T A I

Tänään oli hyvä päivä! 

Pari päivää sitten sain vihdoin itseni liikkeelle. Olen pitkään ihailluit, kuinka jotkut osaavat virkata niin nätisti kotiinsa mattoja, koreja, tabletteja ja mitä vaan. Nyt kun olen kotona, ajattelin alkaa tuumasta toimeen. Hain lankakaupasta erivärisiä trikoo-ontelovyyhtejä ilman varsinaista suunnitelmaa. Ensin hyvällä itsetunnolla ajattelin tehdä maton, mutta kuinkas sitten kävikään. Enhän minä mitään osannutkaan! Tiistai ja keskiviikko menikin sitten siihen, että tein ja purin ja toistin edellä mainitun u s e a s t i.  Sormet ovat olleet enemmän kuin jähmeät ja paisuneet niin, että sormus piti ottaa pois sormesta, mutta kaikki on ollut sen arvoista!

VIRKKAAMINEN ON KIVAA! (ja koukuttavaa)

Nyt siis tekeillä on lehtikori. Viimeksi Asuntomessuilla etsin ideoita Avotakoilleni ja muille lehdille, joita en raaski heittää pois. Googlettelemalla löytyi hyviä ohjeita virkattaviin ihanuuksiin ja melko selkeitä ja kokemuksen kautta opittuja ohjeita... Toivottavasti valmiista lehtikorista kuvia parin päivän sisään...

Toinen mitä asuntomessuilla katsoin, oli Luhdan Orsi kori. Niitä oli eräällä terassilla kaksin kappalein ja kierroksen päätyttyä piti vielä viimeisillä voimilla käydä ko. talossa katsomassa näitä koreja. Olisin ostanut ne heti mukaani, jos olisin nähnyt messujen työntekijöitä, mutta tänään olikin onnenpäiväni!

Päivällä olin ystäväni ja tädin mussukan kanssa välipalatreffeillä Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa Toivolan vanhalla pihalla kahvilassa ja siellä tuli puheeksi, että Askoon on tullut tänään myyntiin kaikki sisustustavarat alennettuun hintaan, mitä käyttettiin Asuntomessuilla sisustuksessa. Herkullisen vuohenjuusto-saaristolaisleivän jälkeen hain vielä muutaman lisävyyhdin lankakaupasta ja sieltä tukka putkella Askoon. Nyt onnellisena  K A H D E N Orsi-korin omistajana voin kertoa, että hienoa tästä tekee se, että juuri nämä kappaleet osuivat silmiini messuilla ja juuri nämä kannoin kotiini, vaikka haikeana messuille ne sunnuntaina jätinkin. Ulkokäyttöön nämä eivät sovellu, mutta kooltaan ovat niin isot (L 53cm, K 39cm), että näistä tulee meille uudet yöpöydät.

Kotiin päästyäni onnellisena päätin tehdä myös miehelle samanlaisen saaristolaisleivän, mitä itse söin, sekä inspiraatio iski heti: nämä uudet yöpöydät tarvitsevat päälleen pyöreät virkatut liinat! 

Vasemmalla Toivolan vanhan pihan välipala,
oikealla Luhdan Orsi-kori sekä päällä aloitettu virkkaus! 

www.toivolanvanhapiha.fi
www.lankava.fi (kori- ja muita ihania käsityöohjeita)

Ei kommentteja: