keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Sinisestä vaaleanpunaiseen.

Heti alkuun pahoittelut kuvien laadusta, ne on otettu vessassa ja mikä tahansa olisi parempi valo kuin tuo loisteputki peilin yllä, mutta kelpaa minulle tähän hätään koska voi tätä riemun tunnetta kun yksi projekti on taas valmis.

Eli virkkasinpa taas maton. Tällä kertaa vessaan. Ja pari koria. Alattekohan te kyllästyä jo näihin virkkauspuuhiin? Minä en, vaikka satunnaisesti kädet on niin voimattomat ja tulessa, että silloin on pakko pitää taukoa. Tavoitteeni on kuitenkin saada tuo motivaattorikasa (klik!) katoamaan ja siksi täällä on tällainen tehovirkkaus päällä.


Yllä olevassa kuvassa näkyy jostain syystä paremmin maton värit, kuin alla olevissa. Kuvassa siis keskeneräinen matto, jota on välillä hyvä mallata paikoilleen. 


Valmis matto on Lankavan Ratas-maton ohjeella (klik!) tehty, mutta sitä hieman soveltaen toki. Ohje on minusta selkeä ja helppo, mutta muistan kyllä miltä ensimmäisiä kertoja tuntui lukea jotain tuollaista ohjetta, missä pieneen riviin oli saatu erilaisia kirjainyhdistelmiä ja numeroita. Eihän siitä selvinnyt muuten kuin suomentamalla ohje omalle paperille ja siitä se lähti.


Olen oppinut matkan varrella, että pidän käsillä tekemisestä. Pidän myös siitä, että erityisesti näiden kuteiden kanssa, työ alkaa nopeasti hahmottumaan eteeni. Olen myös oppinut, että kun työ alkaa kiristymään, kupruilemaan tai vallattomasti aaltoilemaan, on syytä jarruttaa. Usein se tarkoittaa sitä, että on puretava ja aloitettava alusta. Ja hyvin usein kolmannen kerran jälkeen kun samaa työtä puran, olen veitsenterällä lopettaa koko homman siihen paikkaan. Joskus jätänkin. Ja palaan siihen taas. Joko uuden idean kera ja puran kaikki pois tai lisäilen/vähennän silmukoita. Tämän maton kanssa kävi juuri niin.

Ensin tein monta iltaa tähtimattoa. Tiedäthän, valkoinen iso tähti keskellä ja muuten vaaleanpunainen. Joo, ei onnistunut. Jos kuvittelet, että helppo hommahan se olisi sellainen tähti virkata niin olet pahasti väärällä tiellä. Tähtimatto on yksi hankalimmista virkkauksista ja siitä syystä siihen ei ole kunnollista ohjetta - ainakaan suomeksi kukaan postaillut. Sitten päätin kokonaan purkaa ja aloitin ratas-maton. Tiesin tämän helpoksi ohjeeksi, koska olen yhden tällaisen jo tehnyt. Ratas-matto tuli aika kivuttomasti, pari kertaa piti purkaa koska ohjeessa olevat lisäykset olivat liikaa minun käsialalleni ja matto alkoi vahvasti aaltoilla. Piti ottaa vähän takaisin ja tehdä lisäykset harmailla kierroksilla maltillisemmin. Ja loppu olikin pelkkää mukavaa laskettelua. Kierros kierrokselta matto pysyi samankokoisena eikä kupruillut tai aalloillut. Jes!

Sen lisäksi, että virkkasin uuden maton, virkkasin aiemmin pari pientä koria vessaan myös. Pysyy tyttöjen pinnit ja ponkkarit, harjat sekä uusien korvisten myötä myös puhdistusaine ja vanulaput nyt järjestyksesä.Ennen niin sininen vessa muuttui nyt vaaleanpunaiseksi. Kysyin siitä mieheltäni mielipidettä, niin hän vaan sanoi, että eihän ole olemassa tyttöjen ja poikien värejä joten hän viihtyy ihan siinä missä muutkin vaaleanpunaisessa vessassa <3

Ei kommentteja: