tiistai 24. marraskuuta 2015

Virkattu kuusikulmiomatto

Näin maanantai-saunan jälkeen on mukava istahtaa lämpimästi sohvalle ja virittäytyä kirjoittelemaan. Tällä kertaa aiheena on ystävälleni virkattu kuusikulmiomatto tuparilahjaksi.

Ostin oikeastaan jo kesällä tämän tumman farkun sinisen ontelolangan ajatuksena tehdä tästä omaan kylppäriin pieni matto. Jotenkin se tarve sekä ajatus sitten jäi kunnes sain ajatuksen siivota vähän näitä lankakorejani ja tämä tuli vastaan. Samoihin aikoihin ystäväni sai pääkaupunkiseudulta oman kämpän ja ajattelin virkata hänelle vessaan maton. Tällaisesta yhden kilon ontelovyyhdistä tuli juuri sopivasti halkaisijaltaan n.75cm matto.Kuvia oli hirveän hankala ottaa, koska joka ikisessä kuvassa matto näytti eriväriseltä. Maton todellinen väri on kuitenkin noiden kahden kuvan sekoitus. Maton ohje on Virkkuri. Virkkuutöitä kotiin ja käyttöön - kirjasta ja täytyy ihan kehua kuinka hyvä ja helppo ohje oli. Tätä ei juurikaan tarvinnut purkaa eikä venytellä muotoonsa. Lisäyksiä oli juuri sopivasti, että muoto säilyi ja alkoi näkyä. Ehdottomasti suosittelen Virkkurin ohjetta, jos tällaista kuusiokulmamattoa halajatte, oli meinaan niin nopea tehdä että ihan voidaan sanoa muutamassa tunnissa valmistui!


Siellä se matto nyt sitten on! Se pääsi perille monen tunnin odotuksen jälkeen, minkä ystäväni vietti Tampereen asemalla. Lumi nähkääs yllätti junat. Matto soveltui paikoilleen omistajansa sekä minunkin mielestäni oikein hyvin! Ainut vaan, että ystäväni oli epähuomiossa laittanut maton väärinpäin maahan, täytyy ensi reissulla tehdä virallinen tupatarkastus onko matto käännetty oikein :)

SEURAA MINUA FACBOOKISSA, klik!
INSTAGRAMISSA @reeamariia klik!

Ei kommentteja: