sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Design Minna L. Immonen: Omenasydän

Voi elämä kuinka voi ihminen taas ihastua johonkin ja rakastaa tätä keräilyä. Kuinka siitä tuleekin niin hyvä tunne? Kerätä jotain. Innostua jostain. Kokea onnistumisen iloa kun löytää puuttuvan osan ja vieläpä edullisesti (koska tämä keräily on lähes puhtaasti kirppistelyä ja/tai alelaareista ostelua). En tiedä mikä tässä viehättää, mutta ehkä tämä on vaan verissä ja äidinmaidosta tämän intoni olen saanut.

Kuvataiteilija Minna L. Immonen. Voi kuinka rakastankaan hänen töitään niin postikorteissa kuin arkisissa käyttöesineissä. Olen lähes pelkästään keräillyt äidilleni kirppikseltä sopivan hintaisia Immosen esineitä, mutta nyt siihen tuli muutos. Viime viikonloppuna mökillä ollessamme oli puhe äidin kanssa, että pitäisi kuvata kaikki erilaiset Teema-sarjan mukit, mitä äitini kerää. Siitä se ajatus karkasi ja otin kotiini mukaan tusinan verran mukeja. Tavoitteena tehdä sellainen meidän kahden käyttöön listaus, että mitä mukeja meillä on ja minkä nimisiä se ovat. Minulla on Immosen kuvittamia purkkeja kolme ja halusin niihin sopivat mukit kuvaan myös. Talvi-/jouluaiheisia purkkeja minulla on 4/5. Yksi purkki jäi vielä pohjanmaalle. Tässä kun tänään kuvasin purkit ja mukit, rakkauteni syttyi. Tunsin kuinka se oikein roihahti rinnassani. Immosen mukit. Ne ovat niin kauniita. Minäkin haluan niitä kotiini.

Tässä siis alkaa uusi Design Minna L. Immonen -sarja. Esittelen ajoittain aina uuden mukin/purkin ja siitä tietoja. Tässä sarjassa sivutaan myös Arabian muita saman kokoisia purkkeja ja mukeja. Omat muumi-aiheiset purkit laitoin tänään säilöön ja kotiani koristaa nyt talven ja joulun odotuksin hieman kuvitukseltaan sopivampia esineitä.

Minna L. Immosen kuvittamia:

Joulupurkit (4): Tähti, Kranssi, Omppu ja Pipari
Joulumukit (6) (Teema): Tonttutyttö, Tonttupoika, Pipari, Omppu, Tähti ja Kranssi
Talviaiheiset purkit (2): Lumiakka ja Lumiukko
Talvisesonkimukit (2) (Teema): Lumiakka ja Lumiukko
Talvisesonki puurokulhot (2): Lumiakka ja Lumiukko

Kevätsesonkipurkit (2): Vihreä omena ja Appelsiini
Kevätsesonkimukit (2): Vihreä omena ja Appelsiini

Nalle mukit (4): Toivo, Sulo, Ilo ja Hertta

Ensimmäisenä esitelen joulupurkeista ja -mukeista

Omenasydän:

Tuotantovuosi. 2006
Valmistaja: Arabia
Valmistusmaa: Suomi (made in Finland)
Design: Minna L. Immonen
Purkin koko: korkeus 13,5cm ja halkaisija 10cm
Muuta purkista: puinen kansi tiivisteellä
Mukin astiasarja: Teem (design Kaj Frank
Mukin vetoisuus: 0,3l
Valmistus: purkki ja muki lopetettu (production discontinued)Etsiessäni tietoja näistä purkeista ja mukeista minua hämmensi heti alkuun se, että näitä Omppu-joulupurkkeja on listattu vain neljä ja silti niitä on viisi erilaista. Joulumukeja vastaavasti listattu kuusi mutta niissäkin samoin oikeasti seitsemän erilaista. Kahdessa eri purkissa/mukissa on kuvitettu punainen omena sekä kokonaisena että puolikkaana. Retronomi (klik!) osasi kertoa kuitenkin, että tämä puolikas omena on nimeltään Omenasydän.

SEURAA MINUA FACEBOOKISSA, klik!
INSTAGRAMISSA nimellä @reeamariia, klik!

Ei kommentteja: