maanantai 19. lokakuuta 2015

Keltainen.

En ole ikinä oikein pitänyt keltaisesta. Jotenkin se yhdistettynä punaiseen tuo mieleen oranssin, jota nyt ainakin inhoan. Punainen sopii punaisena pieninä annoksina, mutta ei muuten. Vuosia sitten ostamani punainen Marimekon klassikkolaukku - se ihan perinteinen olkalaukku mitä katukuvassa näkyy paljon - on ajoittain käytössä, muuten luotan perus mustaan. 

Miten tämä keltainen näkyy kotona, miten se on meille rantautunut?

Keltainen on tullut luokseni lähes huomaamatta. Se alkoi ihan vaivihkaa, kun itse ostin jossain mielenhäiriössä keltaisen kivituikun. Varmaan vuosikymmen sitten, silloin kun asuin Seinäjoella.

Viime pääsiäisenä halajin pääsiäiskattaukseen keltaisen Mariskoolin (klik!). Se on poistunut tuotannosta jo 2012, mutta ehtihän tuo olla tarjolla vuodesta 1988 alkaen. Soitin äidilleni ja sain häneltä hänen omansa ja näin keltainen Mariskooli muutti taloon.

Lokakuun alussa olimme tyttöjen kanssa kaupassa. Olin jo päättänyt, että koska uusi Talviuni-muki (klik!) oli ilmestynyt kauppoihin, minun olisi saatava siihen sopivat lusikatkin. Toisin kävi! Kävellessäni "Iittala-puolella" (niin kuin miehelleni aina huikkaan lähtiessäni vaeltamaan kaupassa) katseeni osui erääseen Kastehelmi (design: Oiva Toikka) tuplapakkaukseen, jossa oli punainen tarra. Kastehelmi pakkaus sisälsi kirkkaan ja sitruunankeltaisen kynttilälyhdyn - puoleen hintaan! Niin jäi kauppaan lusikat kun kynttilälyhdyt sai kyydin kärryssä autolle saakka. Tuplapakkauksen hinnaksi jäi punaisen lapun kanssa n.17€.

Tänään kävimme jälleen tyttöjen kanssa kaupassa. Huikkasin lähteväni "Iittala-puolelle" ja käsiini osui pieni Nappula. Tämä Nappula (design: Matti Klenell) on siitä metka, että olen monesti niitä katsonut, mutta en koskaan ole nähnyt niitä kotonani kun olen miettinyt sisustusta tai uusia yksityiskohtia kotiini. Tämä Nappula on keltainen ja kooltaan 107mm korkea. Siinä on vakaa pohja joka pitää sen tukevasti pystyssä. Ja siltä se kyllä tuntuukin! Materiaalina on maalattu teräs. Hintaa tällä oli punaisella lapulla 13€.


Näin keltainen on matkannut kotiimme. Tarkimmat huomaavat värieron keltaisen Mariskoolin/kivituikun ja sitruunankeltaisen kastehelmen välillä. Mahtavastihan se sopii värinsä ansiosta niin syksyyn puista pudonneiden lehtien kuin kevääseen auringon ensisäteiden muodossa sekä tietysti pääsiäiseen. Oppia ikä kaikki! :)

ps. voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik! Muista myös merkitä ruksi Arjenkaunisnainen FB-sivun etusivin tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, niin näet kaikki blogin päivitykset heti omassa uutisvirrassasi. Jos tykkääjiä tulee seuraavaan merkkipaaluun eli 100 saakka, pistän pystyyn arvonnan!

pps. arjenkaunisnainen on myös Instagramissa, voit seurata minua myös siellä, klik!

Ei kommentteja: