lauantai 1. elokuuta 2015

Kuinka kesälomaprojektin lopulta kävi?

Hei pitkästä aikaa!

Täällä on tämä viikko oltu jo töissä hyvillä mielin. Lomaa minulla oli kolme viikkoa, jotka riittivät hyvin siihen tunteeseen, että kyllä lomalla on mukavaa, mutta onpas kiva tulla kotiin! Töihin paluu sujui lähes mutkitta, minä kun sitten taas sairastuin. Ihan samaan flunssaiseen tautiin, joka kerää poskiontelot täyteen räkää. No, ei minulla vielä todettu poskionteloissa mitään, mutta oireet ovat taas samat. Taas sen vuoksi, että tänä vuonna takana on jo kolme pitkää poskiontelotulehdusta, jotka ovat kukin olleet kestoltaan noin kuukauden mittaisia. Saas nähdä millainen tauti tästä kehittyy, mrr....

Mutta. Miten kävi kesälomaprojektin? Muistatko kun kerroin siitä siellä ja täällä ja tuolla? Aloin virkkaamaan mattoa ja erinäisten kokemusten kautta se on vihdoin valmis! Tältä tämä ihanuus näyttää valmiina:
Inspiraation tähän mattoon sain Marimekon Lumimarja-kankaasta, joka meillä pöytäliinana komeilee (vaikkakin on hiukan talvinen...).


Halkaisijaltaan matto on 109cm. Sitä varten tarvitset kolmea eri väristä ontelolankaa sekä virkkuukoukun nro 9 (tai 10, käsialan mukaan). Minä käytin ontelolankana Lilli-ontelolankaa, väreinä valkoinen, tumma harmaa sekä valkoinen kimallekude. Määriä en osaa sanoa tarkasti, kokonaisuudessaan minulla meni kuteita 3kg. Harmaata meni selvästi vähiten eli n.800g, valkoista n.1,1kg ja valkoista kimallekudetta n.1,1kg. Ohjeen mattoon löydät täältä. Suosittelen kokeilemaan! Ohje kannattaa suomentaa itselleen sopivaksi paperille ihan ajan kanssa kierros kierrokselta, ainakaan itse en ole haka lukemaan pientä tekstiä ja pysymään kärryillä samalla kun virkkaa ja lukee ohjetta. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen sekä näköinen ainakin kun tuota lopputulosta tuossa katsoo. Hyvä mieli jäi, kun mieskin katseli mattoa tovin kun se sai paikkansa lattialta ja tuumasi, että hän niin kovasti tykkää, kun minä teen meidän kodista kauniin :)

Mitäs pidät? :)

Ei kommentteja: