lauantai 17. tammikuuta 2015

Sivupöydän muodonmuutos.

Meillä on olohuone-ruokatilassa sivupöytä, joka ajaa kirjahyllyn virkaa. Sivupöytä on IKEAn Hemnes mallistosta, väriltään mustanruskea. Jo joku aika sitten haluttiin tähän kaaokseen joku muutos. Vaikka kuinka yritin järjestää kirjoja, jotenkin tuo sekaisuus alkoi ahdistaa. Suuntasin itseni kangaskauppaan.


Ostin harmaata taftia, joka on vähän ehkä liian jäykkää siihen, että saisin rypytettyä kankaan nätisti, mutta päätin silti koittaa.


Mittasin sivupöydän ja puolitin kankaan kahdeksi erilliseksi verhoksi (koska sivupöydän keskiosaankin piti kiinnittää koukku tukemaan verhoja). Omelin ala- ja yläkäänteet, sivuja en ollenkaan. 


Laitoin koukut sivupöydän molemmin puolin sekä keskelle tukemaan, lisäsin verhovaijerin ja siihen vaan verhot. Tällainen lopputulos tuli!Toisesta verhosta puuttuu vielä pitsi, minkä lopuksi ex tempore verhoon lisäsin, mutta kunhan taas otan ompelukoneen esille, niin pitää ottaa asiaksi viimeistellä työ. Tafti oli kankaana tässä hommassa helppoa käsitellä sekä ommella, koska se on niin jäykkää. Plussaa on sekin, että se pysyy hyvin paikoillaan, vaikka sivupöydän edestä kuljetaan monta kertaa päivässä. Kevyempi kangas voisi liikkua jatkuvasti. Miinuksena tietty myös se, että koska se on niin jäykkää, niin sitä ei saa rypytettyä vaan kun verhot on sivussa, ne jää helposti ryppyisen näköiseksi. Pidän kuitenkin siitä, että lopputulos on hillitympi ja sopii paremmin sisustukseen, eikä kaikki värikkäät kirjat tuo niin paljon levottomuutta. (Pöytä siivottu kuvanottoa varten, nyt siinä on BLOCK-valaisin sekä Tove100 purkit.)

Miltä näyttää?


Ei kommentteja: