sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Luukku 6, mökki.

Mökki


Ah, mikä ihana päivä mökillä. Lähdimme aikaisin töistä perjantaina, nappasimme mukaan päiväkotilaisen ja suuntasimme pakatun auton kanssa hakemaan koululaisen jo puolen päivän jälkeen koulusta. Minun vanhempieni mökki on Vaasan rannikolla, jonne täältä Jyväskylästä ajaa jokusen tunnin. Pitemmäksi matkan tekee pikainen pysähdys Keskisen kyläkaupassa. Mökillä oltiin n. 18.30 ja loppuilta paistettiin makkaraa kodassa ja syötiin miehen synttäridonitsit. Vanhempani ovat rakentaneet mökin ympärille melkoisesti,; on (vanha) sauna ja varasto ja autotalli, pieni mökki missä mahtuu pari nukkumaan sekä uusi sauna, missä on palju terassilla ja tilaa parille yövieraalle. Viime kesänä valmistui 6-7m korkea kota, nyt syksyllä vanhaan saunaan terassi ja uusi huussi. Voi pojat olikin mukava käydä huussissa jossa oli VALOT! Ihan katkaisimesta päälle ja pois laitettavat valot. Ihanaa. Lauantai vietettiin paljolti paljussa, ensin tyttöjen kanssa päivällä pari tuntia ja tyttöjen mentyä nukkumaan miehen kanssa ihan kaksin. 

Kuvittele tämä: pieni pakkanen, juuri niin rapea, että hiekka ei enää ropise jalkojen alla. Täysi kuu nousee ensin tehden mereen keltaisen kuunsillan ja joka loistaa ja valaisee kirkkaudellaan muuten niin sysipimeässä yössä. Paljun lämpöinen, melkein polttavan kuuma vesi pakkasta vasten. Täydellinen hiljaisuus. Minä ja hän. Lähdettiin pois vasta kun vesi oli jo viileää. 

Tänä vuonna jäi itsenäisyyspäivän vastaanotto lähes katsomatta, vähän vilkuiltiin samalla kun syötiin ja laitettiin tytöt nukkumaan. Tänä vuonna se ei kuitenkaan haitannut yhtään pientäkään tippaa. Kaiken tämän hektisyyden keskellä on ihanaa olla kaksin rakkaansa kanssa.

Jaa missä on kuva tästä kaikesta ihanuudesta? Valitettavasti kaikki kuvat jäi mökiltä ottamatta. Puhelin oli sisällä jossain laukun kätköissä ja siellä oli vaan liian mukavaa, tiedäthän.