sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Luukku 14, Panna cotta

Panna cotta, keitetty kerma.

Tänään on esittelyssä superhelppo ja makea jälkkäri. Aikaa tämän tekemiseen menee 10min, hyytymiseen pari tuntia ja aineksiakin minimaalisen vähän. Oma sovellettu ja hyväksihavaittu ohjeeni:

Panna cotta, neljälle, kolmelle tai kahdelle.

4dl kerma
n.75g valkosuklaata (puolikas Pandan valloittava valkoinen levy)
Vaniljajauhetta (tai vaniljatanko)
Ripaus vaniljasokeria
Liivatelehti

* Laita liivatelehti kylmään veteen.
* Kuumenna kerma kattilassa, hämmennä koko ajan!
* Lisää kermaan ripaus vaniljajauhetta ja -sokeria.
* Lisää paloiteltu sulkaa.
* Purista liivatteesta vesi pois ja laita kattilaan silloin, kun kerma on oikeasti kuumaa. Muuten se ei liukene ja jää klönteiksi.
* Jaa tarjoiluastioihin.
* Laita jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.

Lisää maun mukaan raastettua suklaata päälle tai kylkeen keksi ja nauti!

Käyttämäni vaniljajauhe, narskuu mukavasti hampaiden välissä,
eikä todella tarvitse paljoa!



Enjoy!