tiistai 2. syyskuuta 2014

Virkattu matto

Helou, pikapostaus viime viikon lopulla valmiiksi tehdystä matosta! JEE!
Sain kuin sainkin sen valmiiksi. 


Matto on siis virkattu ihan omasta päästä keksien, koska kaikki mallit mitä netistä katsoin, olivat liian hankalia tällaiselle aloittelijalle. Ketjusilmukkaa, perussilmukkaa ja eri kokoisia pylväitä. Lankana oli trikoo-ontelolanka. Opin lähes kantapään kautta koko tekemisen. Purin varmasti valehtelematta koko maton kertaalleen paloissa, koska se aina typerästi rypyttyi, kun en virkannut lisäsilmukoita per kierros. En ala tässä ohjeistamaan ketään sen kummemmin, koska netissä on sadoittain ohjeita, ja moni teistä on varmasti parempi virkkaamaan kuin minä aloittelija. 
Hyväksi avuksi havaitsin Viivin virkkausnetin, missä oli selkeät ohjeet.

Maton halkaisija on n.95cm ja se pääsi vessan lattialle.
Tyttöjen kommentit olivat ihanat! Toinen ihmetteli suureen ääneen, kuinka kaunis kukka meidän lattialla on (toinen väitti tietysti vastaan, että eihän tämä kukka ole, vaan matto) ja yhdessä he pohtivat, kuinka eivät ikinä osaisi tehdä tuollaista... Lasten suustahan se totuus tulee :)

Suosittelen kaikille maton tms. virkkaamista, koska tämä valmistui suhteellisen nopeasti ja työn tuloksen näkee nopeasti. Tällainen hätähousu kuin minä, en kauaa jaksa puuhastella jonkun parissa, minkä tulosta ei heti näy :) Lisäksi tämä oli oikein rattoisaa iltaisin telkkarin ääressä!