perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukalenterin luukku 18. Tonttumukit.

Täällä Jyväskylässä on mielestäni kaksi hyvää kirpputoria. Toinen on Kirpparilla.fi ja toinen Kirpputori Silinteri. Muissa en oikeastaan käykään. Molempia on vastikään hieman laajennettu. Kirpparilla.fi on mielestäni kookas ja melkoisen sotkuinen. Sotkuisuus johtuu varmasti siitä, että pöytiä on niin paljon ja samoin kävijöitä, että tavarat eivät pysy kauaa paikoillaan, kun niitä myllätään. Siellä kuitenkin käy paljon ihmisia ja näin ollen tavarat liikkuvat. Itse olen siellä pitänyt parikin kertaa pöytää ja menekki on ollut hyvää. Johtunee myös siitä, että hintani ovat aina miellyttäneet kirppistelijöitä. Ensi vuoden (ajatella, siihen ei enää montaa päivää ole!) tammikuussa olisi tarkoituksemme taas laittaa omia tavaroitamme pois, mitä tässä pitkän syksyn aikana on erinäisten inventaarioiden johdosta on kertynyt kellariin.

Toinen hyvä kirpputori on Silinteri, joskin se on aika pieni. Sekä sijaitsee automatkan päässä keskustasta. Siellä tulee kuitenkin jonkun verran käytyä myös. Se on Kirpparilla.fi:tä selvästi siistimpi mutta siellä on myynnissä aika paljon lasten vaatteita. Juuri tietysti niitä pieniä kokoja, joista ei ole vielä polvet menneet rymytessä rikki, niin kuin meillä...

Se hyvä sekä huono puoli, mikä tähän aikaan vuodessa on kirppareita ajatellen, on kuinka siellä myydään nyt ajankohtaan sopivasti jouluisia tavaroita. Osa täysin krääsää, osa ihan kivojakin juttuja. Itse olen tässä kuussa kierrellessä löytänyt pari punaista virkattua pitsiliinaa, sekä nämä:


Kaksi Tonttutyttö- sekä yhden Tonttupoikamukin!!

Mitä nämä sitten ovat?

Tonttutyttö ja -poika ovat Minna L. Immosen suunnittelemia ja piirtämiä mukeja, joita Arabia valmisti vuonna 2006. Muki on Teema-astiasarjaa (design Kaj Frank) ja sen vetoisuus on n. 0,3l. Korkeudeltaan muki on 8cm, halkaisijaltaan 8cm ja sen painaa n. 244g. Näiden mukien valmistus on lopetettu, ja ne kuuluivat muiden joulumukien tapaan Immosen joulusesonkimukeihin. Muita samaan sarjaan kuuluvia mukeja ovat: Pipari, Sydänomena, Omena (punainen) ja Tähti klik!. Mukin pohjassa lukee: design Minna L. Immonen sekä siinä on Arabian kruunuleima. 
Tiesitkö muuten, että tuo alla oleva hyvin yleinen kruunuleima on ollut käytössä vuodesta 1981- alkaen.


Immosen viehättäville kuvituksille ominaista on se, että ne ovat itsessään jo pieniä kertomuksia. Sadun lämpö ja leikkisyys huokuvat oikeastaan mistä tahansa Immosen kuvituksesta, mutta erityisesti minusta näistä. Mikä voisi ollakaan sen parempaa, kuin joulun kunniaksi juoda kupponen kuumaa kauniista Tonttumukista? :)


Jos et jo seuraa minua, niin nyt on siihen tilaisuus alla olevien linkkien kautta. 100 Facebook seuraajan rajapyykin saavutettuani laitan arvonnan pystyyn! Mitä Sinä haluaisit, että arpoisin?

FACEBOOK arjenkaunisnainen klik!
INSTAGRAM @reeamariia klik!

Ei kommentteja: